THYADE NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

De laatste nieuwsbrief van Thyade Art is verschenen. Met o.a. volop leuke kunst-cadeau-tips voor de feestdagen, kort verslag van de geslaagde PopUp in oktober, kennismaking met nieuwe kunstenaar Rita Meertens en zoals altijd: een flink aantal nieuwe kunstwerken in de collectie.
zie: www.thyade.nl/thyade-art-nieuws-december-2017/
... Bekijk meerBekijk minder

13 uren geleden  ·  

Bekijk op Facebook

CADEAUTIPS VOOR FEESTDAGEN

In onze webshop bieden wij een ruim assortiment kunstcadeaus, die makkelijk opgestuurd kunnen worden. Vreemde vogels of paarden van Jaqueline Schäfer, keramiek kerstmannetje van Ghislaine van Tongeren, van Loranto originele glazen sterrenbeelden, verbronsde beeldjes met tal van aantrekkelijke thema's, zoals Verbintenis, Hart voor elkaar, In blijde verwachting, etc. Olijke mini figuurtjes van Britto, artprints van Rotterdam als Van Gogh. Kortom, teveel om op te noemen. Neus eens rustig rond in onze webshop.
De cadeaus kunnen desgewenst feestelijk verpakt worden in sinterklaas- of kerstpapier.
Onze vaste leners, die een object willen aanschaffen via hun spaartegoed, sturen ons een mail met gewenste artikelen. De verzendkosten zijn dan voor rekening Thyade.
Overige klanten kunnen bestellingen plaatsen met het Winkelmandje en betalen met iDeal.
www.thyade.nl/webshop/
... Bekijk meerBekijk minder

5 dagen geleden  ·  

Bekijk op Facebook

HARMONIEUZE EENVOUD

Nieuwe raku gestookte beelden van Henk Bloks bij Thyade Art.
Henk houdt zich intensief bezig met het maken van keramiek. Het is zijn intentie om sprekende beelden met een harmonieuze uitstraling te maken. Hij ontdekte dat het werken met plakken klei hem de mogelijkheid gaf zijn vormen te creëren. Daarbij streeft hij naar een eenvoud, maar tracht de beelden toch veelzeggend te laten zijn.
Mensen spelen in zijn werk een hoofdrol; ieder mens is een individu met zijn talenten en beperkingen. Deze worden zichtbaar in de omgang met anderen. Simpele, soms amorfe figuren communiceren met elkaar. Hun lichaamstaal zegt voldoende: het beeld spreekt!
Titels ondersteunen datgene wat hij met zijn beelden probeert uit te drukken.
Vooral de rakutechniek geeft hem de mogelijkheid de beoogde spanning op te roepen.
Raku is een Japanse manier van stoken. Het woord betekent vrij vertaald: vreugde, plezier of geluk!
www.thyade.nl/kunstenaar/henk-bloks/
... Bekijk meerBekijk minder

2 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

KNIPOGEN NAAR HET LEVEN
Jenny Olde Monnikhof maakt al vele jaren kleurrijke (glas)beelden met een eigen beeldtaal en lijnenspel. Haar objecten stralen vrolijkheid en onbevangenheid uit. De krachtige vormgeving, gecombineerd met het speelse kleurenspel knipogen naar het leven. Haar objecten hebben altijd, naast een zwart-wit stelling, een palet van primaire kleuren, dat aan Cobra doet denken.
Zij laat zich o.a. inspireren door Miro, Calder, Dubuffet en Leger. Jenny houdt van vrolijke kleuren en wil anderen graag met haar kleurrijke objecten gelukkig maken.
Haar beelden zijn te koop bij Thyade Art.
www.thyade.nl/kunstenaar/jenny-olde-monnikhof/
... Bekijk meerBekijk minder

2 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

TUSSEN HEMEL EN AARDE

Rita Meertens is een nieuwe kunstenaar bij Thyade Art. In veel van haar schilderijen komt het thema ‘Tussen hemel en Aarde” aan bod. Het onderwerp boeit haar. “Onze reis hier op aarde begint en eindigt in de hemel. Met als ‘tussenstation’ de aarde. Hier maken we van alles mee. Meestal zijn we op zoek naar geluk, liefde en balans. Dit zie je in mijn werken terugkomen”, aldus Rita.

Tijdens de laatste PopUp konden de bezoekers al kennis maken met enkele kunstwerken van deze inspirerende kunstenaar.
www.thyade.nl/kunstenaar/rita-meertens/
... Bekijk meerBekijk minder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

POPUP ALS LANDKAART

Tijdens de Thyade PopUp, begin oktober, heeft Ton de Ruijter de Workshop Cartographica Fantastica gegeven. Voor velen wat lastig om zich iets bij voor te stellen.
Ton heeft als voorbeeld een fantasie landkaart gemaakt van de Thyade PopUp. Bekijk de kaart maar eens goed!
Herken je de verschillende namen? Van de exposanten? Van de workshop-gevers? Van een aantal bezoekers? Van de muzikanten? Van trefwoorden die met kunst te maken hebben? Kortom, een bijzonder originele manier om “verslag” te doen van dit gezellige evenement, waar we met veel plezier op terug kijken.
Ton, onze hartelijke dank voor deze fascinerende landkaart.
... Bekijk meerBekijk minder

1 maand geleden  ·  

Bekijk op Facebook

KUNST KIJKEN BIJ ....

.... BMA Administratie-/Adviesbureau BV in Rotterdam, dat al 17 jaar kunst huurt van Thyade. Door de tijd verschillende kunstwerken geleend. In het begin ook met spaartegoed, waarvan diverse schilderijen en kunstcadeaus gekocht zijn o.a. als relatiegeschenk. Later op verzoek omgezet naar huren, zonder spaartegoed.
In de receptie hangt een dynamisch werk van William Malucu. Een olieverfschilderij getiteld Summer in the city van Mathias in de spreekkamer en de zeefdruk Horen, zien en zwijgen van Herman Brood in de hal.
De eigenaar was ook bijzonder gecharmeerd van het Portrait of London van Nissim Men, dat nu in zijn kantoor hangt.
Zie www.thyade.nl/kunstenaar/nissim-men/ voor indrukwekkend Portrait of Rotterdam.
... Bekijk meerBekijk minder

1 maand geleden  ·  

Bekijk op Facebook

EXPO LANDSCHAP IN DE OVERKANT

Thyade heeft nieuwe expositie ingericht bij De Overkant in Ouddorp met de kleurrijke olieverf schilderijen van Lenie van den Bulk. Thema: Landschap in kleur en vorm.
Op zaterdag 18 november om 15.00 uur geeft Lenie in De Overkant een lezing over haar werk. Toegang en koffie gratis.
“De kleuren, vormen en lijnen die verschijnen roepen bepaalde gevoelens op. Als ik schilder ga ik op zoek naar het herkennen van een ervaring of een herinnering. Zoek ik de, zeg maar, juiste ader. En daarvan maak ik gebruik, daar ga ik op door.” Zij vergelijkt het met de mijnen.”Je weet dat de grond delfstoffen bevat. Het kost dagen, weken, maanden om de juiste plek te vinden. Tot je zomaar opeens op een rijke ader stuit. Dat is het! Nu kun je oogsten.”
Lenie gebruikt verschillende schildertechnieken. Naast fijn uitgewerkte delen zijn er ruigere delen die onderling een contrast vormen. Zij maakt, naast penselen, gebruik van spatels, schildersmessen, lappen, sjablonen en stempels om de verf op het doek te brengen. Hiermee bereikt ze een levendig en spontaan geschilderd geheel dat doet denken aan landschappen, ervaringen of specifieke plaatsen. Zij maakt geen kant en klare plaatjes. Ze wil graag kunnen ‘wandelen’ in een schilderij, indrukken opdoen en achterlaten, die niet onmiddellijk duidelijk zijn. Dit gunt ze de toeschouwer ook en die kan wat haar betreft ook zijn of haar verhaal erbij ervaren.

Sieraden
Naast schilderijen zijn er ook sieraden van Lenie te zien en te koop. kleur en vorm spelen ook daar een belangrijke rol. De sieraden zijn altijd gemaakt van natuurlijke materialen, zoals glaskralen, natuursteen, zoetwaterparels, hoorn, hout of zilver. Ook vaak onderlinge gecombineerd.
www.deoverkantouddorp.nl/
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

DAT GAAT NAAR DEN BOSCH TOE

Het leuke van internet is..... dat ook kunstliefhebbers in Den Bosch Thyade Art weten te vinden. Op afspraak, tegen kleine vergoeding, langs geweest met diverse objecten van Ank van der Wel. Keuze uit Rozenbottelbol, Mussenbol en Papaverbol. Waarbij de laatste het gewonnen heeft.
We hopen dat de klant nog veel plezier beleeft aan dit fraaie kunstwerk.
N.B. De Mussenbol is tijdens de afgelopen PopUp verkocht. Binnenkort nieuw werk van Ank van der Wel verwacht.
www.thyade.nl/collectie/
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

PopUp After

Het zit er weer op. De PopUp van afgelopen weekend aan de Koningslaan. Honderden stuks kleurrijke kunst, groot en klein, kreeg veel belangstelling. Enthousiaste reacties. Veel omruilingen van kunstwerken. Nieuwe leners. Veel aankopen. Gezellige workshops. Nieuwe contacten gelegd. Sfeervolle muziek.
Sommige bezoekers vonden zelfs dat wij ons er permanent moesten gaan vestigen. Drie dagen een prachtige, kunstzinnige sfeer in de voormalige autoshowroom en nu weer een lege ruimte…..
Gelukkig is de kunst verder wel te zien op www.thyade.nl
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook