POPUP THYADE KOMT ERAAN!

Wij zijn druk met de voorbereidingen om de PopUp klaar te maken.
Weer heel veel kunst, van schilderijen, en grafiek tot mooie objecten van brons, keramiek, glas, en meer. Ook nu weer een ruime keuze uit kunstcadeaus, vanaf 10 euro.
Dus… als je van je huis iets unieks wilt maken of je zoekt iets unieks om te geven… kom dan beslist langs!
Ook nu weer diverse mini-exposities, en wel van Karin Toma, Jochem de Graaf, Bea Riksen en Imelda O’Neill. En fraaie fotografie.
Van 28-30 september van 12:00-17:00 uur is iedereen welkom. Neem gerust anderen mee.
Ruime parkeergelegenheid en alles is gratis.
De koffie met iets lekkers staat klaar!
Meer info: www.thyade.nl/popup-september-2018/

SVP: DEEL DIT BERICHT MET ALLE KUNSTLIEFHEBBERS, DIE JE KENT
... Bekijk meerBekijk minder

1 week geleden  ·  

Bekijk op Facebook

L'ART DANS LA RUE

Afgelopen weekend stond Thyade op het kunstevenement L'Art dans la Rue in het sfeervolle, Franse plaatsje Luxeuil les Bains. We vertegenwoordigden daar de kunstenaars Hendrik van Veenendaal en Bram van Baalen. Beide kunstenaars zijn ook nog langs geweest. Bram heeft zelfs zondags aldaar staan schilderen.
Het was een goed bezocht evenement. De kunstenaars hebben ook veel complimenten in ontvangst mogen nemen. In ons beste (school)Frans hebben we de bezoekers te woord gestaan en hen weten te enthousiasmeren voor ‘Hollandse’ kunst.
www.thyade.nl/lart-dans-la-rue/
... Bekijk meerBekijk minder

2 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS

Het laastte nieuws in onze nieuwsbrief.
Je kunt het lezen of downloaden van onze website:
www.thyade.nl/nieuwsbrief-augustus/
... Bekijk meerBekijk minder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

THYADE IN FRANKRIJK

Op 1 en 2 september vertegenwoordigen wij de kunstenaars Bram van Baalen en Hendrik van Veenendaal op een kunstmanifestatie in Frankrijk.
In de Franche-Comté (ooit bezit van de Oranjes) in het plaatsje Luxeuil-les-Bains maken duizenden bezoekers kennis met deze Nederlandse kunstenaars (zij geven zelf ook acte-de-presence).

Dus, mocht je in de buurt zijn……
zie ook:
www.thyade.nl/kunstenaar/bram-van-baalen/
www.thyade.nl/kunstenaar/hendrik-van-veenendaal/
... Bekijk meerBekijk minder

3 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

INTRIGERENDE SCHADUW FIGUREN

Sinds kort te bestellen via Webshop Thyade Art de intrigerende Shadow Figures. De ontwerpers van de Freshwest studio in Wales zijn gefascineerd door de anonimiteit van deze silhouetten en door de uitstraling die de schaduw hun geeft. Iedere Shadow Figure weerspiegelt een gebeurtenis, een persoon, een moment. De anonimiteit geeft je de gelegenheid er je eigen verhaal bij voor te stellen.

De metalen Shadow Figures zijn verpakt in een enveloppe. Wanneer ze in een rechte hoek gebogen worden, staan ze stabiel door hun schaduw.
www.thyade.nl/product-categorie/shadow-figures/
... Bekijk meerBekijk minder

4 weken geleden  ·  

Bekijk op Facebook

GECOMPONEERDE SCHILDERIJEN

Op een zonnige dag, bij McDonalds, nieuwe schilderijen van Karin Toma ingeladen!
Het nieuwste werk van Karin Toma kun je het beste omschrijven als “atmosferen”. De kleuren zijn geheel op gevoel bij elkaar gebracht. Gecomponeerd als het ware. En omdat schilderen ook een beetje lijkt op het componeren van muziek, hebben haar nieuwe werken allemaal Italiaanse muziektermen als titel.
Karin werkt altijd kleurrijk en intuïtief. Voornamelijk met acrylverf, maar ze gebruikt ook diverse mediums, oliepastels en inkten om tot een spannend resultaat te komen.
Nu te koop/te leen en te huur bij Thyade Art.
www.thyade.nl/kunstenaar/karin-toma/
... Bekijk meerBekijk minder

1 maand geleden  ·  

Bekijk op Facebook

GEISHA MOTIEF

Keramiste Anke van der Kwaak heeft weer een fascinerende nieuwe serie potten gedraaid en raku gestookt. Sommigen met geisha motief, geïnspireerd op klassieke Japanse kunst van EishiHosoda. Andere met Maori motief. Vaak gecombineerd met grillig hout op de deksel.
www.thyade.nl/kunstenaar/anke-van-der-kwaak/
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

VAN MUIS TOT OLIFANT

Is de titel van deze vrolijke expositie, vanaf 21 juli te zien in De Overkant te Ouddorp. Muizen van Hans Innemee, gestileerde olifanten van Govinder. Huisdieren: Hond van Karel Appel, Cat in the box van Carla Raadsveld of het humoristische Virtuosilty killed the cat van Ed van der Hoek. Ook boerderijdieren als koeien van zowel Barbara de Jong en van Peter Diem of varkens van Arno Overdevest. Zelfs fantasiedieren als draken ontbreken niet. Al met al een gevarieerde beestenboel, waarin verschillende technieken aan de orde komen. De kunstwerken zijn te koop/te leen of te huur.
De expositie is georganiseerd in samenwerking met Thyade Art en loopt tot en met 20 oktober 2018.
www.deoverkantouddorp.nl/
www.thyade.nl/
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

GEDURFDE VEREENVOUDIGING
Kees Huijsen (1952) heeft altijd bij de zee gewoond. Het kan bijna niet anders of zijn onderwerpen hebben met water te maken. Kees gaat drie keer per jaar op zoek naar vissersplaatsjes. In Italië, Frankrijk of Spanje. Maar ook in Zweden en Denemarken zijn mooie vissersdorpen te vinden. Ook dichterbij huis, getuige deze nieuwe schilderijen.
Uit het juryrapport van Winsor & Newton (Kees won de eerste prijs): De jury had veel waardering voor de expressieve benadering van het thema, dat krachtig in elementaire vormen is opgezet. Gedurfde vereenvoudiging van elementen die aan het motief iets toevoegt, mede door de onderschildering. Zeer origineel.
En nu te koop/te leen of te huur bij Thyade Art.
www.thyade.nl/kunstenaar/kees-huijsen/
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook