was successfully added to your cart.

Winkelmand

Le Nom sacre

Francis Mean - Le Nom sacre - Ets - 73x90

LIJST
mat zilver aluminium (25mm), glas. Wit passe partout. Maten zijn inclusief lijst.

OMSCHRIJVING WERK
Het derde gebod nodigt het volk uit om niet te zweren of de naam van God ijdel te gebruiken.
Door het aaneengesloten centrale gedeelte heen vinden we de diagonaal, het symbool van de berg waar de geboden aan Mozes zijn gegeven.
Hier heb ik, zeer onvolledig, geprobeerd om het oneindige in het eindige te illustreren: de Here God in een beperkte wereld, van waaruit deze kleine vlammen tevoorschijn komen, oplaaiend in de hemel als om te tonen dat er aan de eeuwigheid geen einde is.
De zeven blokjes in de lucht stellen het perfecte getal 7 voor.

TECHNIEK: ETS
Etsen worden via een eenvoudige diepdruktechniek geproduceerd. De kunstenaar bekrast met een droge naald of een scherpe stalen pen een koperen of zinken plaat die van een waslaag of etsgrond is voorzien. Als de afbeelding klaar is wordt de plaat met een bijtend zuur bewerkt. Daar waar de etspen is geweest doet het zuur zijn werk.
Daar waar de etspen niet is geweest vormt de waslaag de beschermende, inkt afstotende laag. Voor het afdrukken wordt de plaat bedekt met vochtig papier. Daarna wordt de plaat onder grote druk door de etspers gedraaid. Het aantal afdrukken is bij deze techniek beperkt omdat de plaat gaandeweg aan kwaliteit inboet.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]