was successfully added to your cart.

Winkelmand

Aucune idole

Francis Mean - Aucune idole - Ets - 70x90

LIJST
Zilverkleurig aluminium (39mm), wit passepartout, gewoon glas. Maat is incl. lijst en pp.

OMSCHRIJVING WERK
Het tweede gebod is meer dan interessant, want bij het letterlijk lezen is “U mag geen beeld of afbeelding maken” moeilijk te symboliseren.
Welnu, wetende dat het volk, aan wie deze tekst gericht was, uit Egypte kwam, en dat de Egyptenaren een massa goden hadden, dan vertegenwoordigt Egypte in zekere zin een afgodische cultuur.
Achter de grote blauwe hemel staan drie kleine piramides. Boven de hemel bevindt zich de 2e letter van het Hebreeuwse alfabet (bet), en die komt overeen met het cijfer 2.

TECHNIEK: ETS
Etsen worden via een eenvoudige diepdruktechniek geproduceerd. De kunstenaar bekrast met een droge naald of een scherpe stalen pen een koperen of zinken plaat die van een waslaag of etsgrond is voorzien. Als de afbeelding klaar is wordt de plaat met een bijtend zuur bewerkt. Daar waar de etspen is geweest doet het zuur zijn werk.
Daar waar de etspen niet is geweest vormt de waslaag de beschermende, inkt afstotende laag. Voor het afdrukken wordt de plaat bedekt met vochtig papier. Daarna wordt de plaat onder grote druk door de etspers gedraaid. Het aantal afdrukken is bij deze techniek beperkt omdat de plaat gaandeweg aan kwaliteit inboet.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]