was successfully added to your cart.

Winkelmand

Mona Lisa

Annejole Jacobs - de Jongh - Mona Lisa - Gemengde techniek - 100x100

Mona Lisa van Leonardo Da Vinci is geschilderd op een achtergrond van (kranten)teksten. In deze teksten is onderstaande informatie verwerkt over Mona Lisa.
De onderstreepte woorden komen terug in de achtergrond.

Mona Lisa heette in werkelijkheid Lisa Del Giocondo. Ze leefde van 1479 tot 1532 in Italië. Het schilderij is in opdracht van haar man gemaakt, maar naar men zegt uiteindelijk nooit in handen van de opdrachtgever gekomen.

Het schilderij is in eigendom van Da Vinci gebleven en uiteindelijk na zijn dood overgegaan naar de Franse Koning. Het heeft hoogte- en dieptepunten gekend. Zo heeft het een tijd in de slaapkamer van Napoleon Bonaparte gehangen, maar ook decennia lang ergens op een zolder gestaan.

De echte Lisa ligt begraven in Florence. Het echte schilderij hangt nu in het Louvre in Parijs. Het is 77 x 53 cm groot.

Over de uitdrukking op het gezicht van Mona zijn de meningen verdeeld. Een groep Nederlandse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar haar uitdrukking en hebben uiteindelijk geconcludeerd dat haar uitdrukking bestaat uit 83% geluk, 9% minachting, 6% angst en 2% boosheid.

Over de krantenteksten is met rode letters geschilderd “Sei La Cosa piu bella del mondo”(je bent de mooiste van de hele wereld).

Het schilderij is 1.00 x 1.00 m en er worden 10 geschilderde exemplaren van gemaakt.
Het schilderij waar het hier om gaat heeft nr. 6/10.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]