was successfully added to your cart.

Winkelmand

Wil Lof

Wil Lof

De figuratieve kleurcomposities van Wil Lof spreken bij veel toeschouwers tot de verbeelding en maken een eigen uitleg of invulling van het schilderwerk mogelijk. Soms zijn de afbeeldingen mysterieus en speculatief in de onderlinge relatie van de vaag herkenbare mensfiguren. Hun lichaamstaal geeft gevoelens weer als liefde, verbondenheid, angst, isolement e.d.
Bij andere meer abstracte werken roepen de beeldvlakken en het lijnenspel visuele beelden op, die de toeschouwer voert naar versluierde verten.

De decoratieve schilderijen zijn overwegend dynamische, krachtige kleurcomposities, uitgevoerd in duurzame, professionele acrylverven met zuivere lichtechte pigmenten.
Een doek of paneel wordt veelal eerst voorbewerkt door er Thais of Japans handgeschept papier (gemaakt van de kozo- of moerbeiboom) op te verlijmen. Door de onregelmatige vezelstructuur trekt het papier vanzelf in grillige nerven. Daarna wordt een onderschildering in acryl/aqua-techniek gemaakt. Daarmee worden de belangrijkste ondertonen voor de kleurcompositie vastgelegd.
Na beschouwing van de nerven, ontstaat voor het geestesoog van de kunstenares, een afbeelding, die verder tot stand komt door de acrylverf in verscheidene dikke, maar toch transparante lagen aan te brengen. Dat kan zijn met penseel, roller, spons, paletmes of soms zelfs met de vingers.
De transparante schildertechniek en de toepassing van speciale iriserende pigmenten zorgt ervoor dat de kleurcompositie zich aanpast aan de wisseling van het invallend licht. Al naar gelang de sterkte en de kleur van het licht heeft een “Wil Lof” steeds een andere uitstraling.

Wil heeft deelgenomen aan diverse exposities en tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.