was successfully added to your cart.

Winkelmand

Tineke Stoffels

“Zo lang ik me kan herinneren wil ik creëren. Met verf, kwasten, papier en textielkunst. In de tuin met planten, achter het fornuis met ingrediënten, in huis met hout, stof en behang.

Om het resultaat te krijgen dat ik voor ogen heb, wil ik de technieken begrijpen en beheersen die ik nodig heb. Ik blijf doorgaan tot ik mijn doel bereik en tevreden ben met het resultaat.

Vele jaren geleden toen mijn vader mij zijn oude camera gaf, ontdekte ik fotografie als het perfecte medium. Fotografie als een betekenis van expressie is de ideale combinatie van technologie en ontwerp.

Omdat ik voornamelijk in beelden denk, helpt de camera mij om mijn gedachten en ideeën te visualizeren. Mijn grootste bron van inspiratie is het verleden. Als kind hield ik ervan om naar de verhalen van mijn geschiedenisleraar op school te luisteren. En ik ben nog steeds nieuwsgierig naar de geschiedenis van een regio, een gebouw, een stad of een dorp.

Ik houd ervan om oude kannen te verzamelen, glaswerk, stoffen en daarbij in het bijzonder oud keukengerei.

Mijn interesse in kunst is ontstaan toen ik 12 jaar oud was en mijn tante mij meenam naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Ik herinner me goed hoe zeer ik onder de indruk was van het werk van de Nederlandse meesters. Het gebruik van licht en schaduw, de kleuren, de kleding, de onderwerpen en de technieken.

In mijn studio kan ik mij volledig richten op het creërnen van nieuw werk. Dat doe ik met het gebruik van mijn driepoot en de belichting. Om een nieuw stilleven voor te bereiden en samen te stellen neem ik uitgebreid de tijd. Ik houd van natuurlijke materialen, eenvoud, symmetrie, sterke lijnen, sobere kleuren en uitgespoken details en verwerk dit zoveel als mogelijk in mijn werk. Als het kan al tijdens de samenstelling van het stilleven of tijdens de nabewerking.

De digitale donkere kamer is het laatste stadium. Photoshop geeft me het gereedschap om de foto te converteren naar een schilderrijachtige afbeelding. Een proces dat meerdere dagen in beslag neemt. Ondanks dat ik een specifieke procedure volg, laat ik daarbij ruimte om mij te laten verrassen door wat spontaan ontstaat tijdens dit proces. Men vraagt zich vaak af bij het zien van mijn werk, of het een foto is of een schilderij….. voor mij is het beide”.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]