was successfully added to your cart.

Rita Meertens

Rita Meertens

Voor Rita Meertens (1955) is het schilderen een dagelijkse behoefte geworden. Een passie waarbij zij in de ‘flow’ geraakt. Dit betekent dat zij tijdens het schilderen geen besef meer heeft van tijd, honger of dorst. Zij schildert intuitief. Begint zonder vooropgezet plan en laat zich leiden door wat zich aandient… Door middel van haar schilderijen zoekt zij steeds weer naar nieuwe mogelijkheden om haar verhaal te vertellen. Het proces, de weg ernaar toe, is voor haar belangrijker dan het eindresultaat. En dat vertaalt zich dan weer in haar dagelijks leven. Zij probeert in het hier en NU te leven.

In veel van haar schilderijen komt het thema ‘Tussen hemel en Aarde” aan bod. Het onderwerp boeit haar. “Onze reis hier op aarde begint en eindigt in de hemel. Met als ‘tussenstation’ de aarde. Hier maken we van alles mee. Meestal zijn we op zoek naar geluk, liefde en balans. Dit zie je in mijn werken terugkomen”, aldus Rita.

Zij heeft een praktijk voor Kunst-Zinnige therapie, waarin zij creatieve werkvormen inzet om mensen te helpen, die worstelen met het aanvaarden/verwerken van een ernstig verlies (dierbare of gezondheid). Het verdriet, de mooie herinnering of de kracht in beeld brengen door middel van het maken van een schilderij werkt helend.

‘Never let your memories be greater than your dreams…’

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.