was successfully added to your cart.

Winkelmand

Paspo

Paspo

Paddy Spoelder werd in 1961 geboren te Amsterdam. Thans is hij woonachtig en werkzaam in het Betuwse Tiel.
Tekenen was al van jongs af aan zijn meest favoriete bezigheid en ook op school zijn lievelingsvak. Hij ontwikkelde zich hierin voorspoedig en al snel werd hij gevraagd voor allerlei illustratiewerk. In de jaren tachtig vertaalde dit zich in diverse opdrachten voor o.a. affiches zowel vanuit de culturele wereld als het bedrijfsleven.
Na de Nimeto in Utrecht en een opleiding tot reclametekenaar was de stap naar de hogeschool der Kunsten een kleine geweest. Maar wars van de academie met haar dogma’s besloot Paddy Spoelder een eigen weg te volgen. Via intensieve zelfstudie en avond- opleidingen heeft hij zich verder weten te bekwamen in materiaalgebruik en technieken.

Na een aantal jaren zijn brood te hebben verdiend als grafisch ontwerper/illustrator, besloot hij op zeker moment zich geheel te concentreren op het schilderen. Binnen deze discipline experimenteerde hij in diverse stijlen en technieken, omdat hij wil blijven ‘onderzoeken’ en niet wil verzanden in een vast opgelegde stijl. Sinds midden jaren ’90 treedt hij geleidelijk aan met z’n werk ook naar buiten.

Paddy Spoelder werkt in series met bepaalde thema’s. Zo zijn er o.a. z’n ‘Vensters’, zijn ‘Struggles’, zijn ‘Kopstukken’, zijn ‘Spiegelingen’ en zijn‘Koplopers’, een serie schilderijen waarin hij op de mens met zijn vermeende nutteloosheid en onvermogen op karikaturale wijze neerzet. Met dit werk heeft hij de laatste tijd veel waardering geoogst.
Zijn laatste serie betreft ‘Pulp Fiction’. Voor Paddy een zijstap, een experiment.
Deze schilderijen zijn gebaseerd op de zwart/wit pulpstrips van de jaren ’60 in de vorige eeuw. De strips voor volwassenen hebben een uitdagende en schimmige karakter.
“Voor mij de inspiratie tot het maken van deze serie, die qua sfeer teruggrijpt naar de jaren ’50-’70 van de vorige eeuw, maar wel inpasbaar in de huidige tijd”.

In het algemeen stemmen de schilderijen van Paddy Spoelder, zonder dwang, tot nadenken. Zijn boodschap is prikkelend, maar luchthartig van aard, nooit belerend en bieden de kijker ruimte voor een persoonlijke interpretatie.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.