was successfully added to your cart.

Winkelmand

Nissim Men

Nissim Men

Nissim Men (1960) is geboren in Tel Aviv, Israel, maar woont en werkt sinds 1989 in Amsterdam. Hij heeft fotografie gestudeerd aan de Academy of Art and Design Bezalel in Jeruzalem.
Zijn specialiteit is het creëren van City-Portraits. Digitale, fotografische composities waarbij de culturele en historische lagen van een stad nader beschouwd en onderzocht worden. Met als resultaat een eigentijds portret van een stad, waarin het unieke karakter van een stad tot uiting komt.
Deze portretten zijn als een wandeling door de stad, gezien vanuit verschillende oogpunten, zowel letterlijk als figuurlijk. Verleden, heden en toekomst in één beeld, waarin architectuur, kunst, symboliek, historische gebeurtenissen, cartografie en stadsarchieven verwerkt zijn. Een multi-dimensionale reis vertaald naar een tweedimensionale prent.

Terwijl hij de stad fotografeert voelt hij zich klein, opkijkend tegen de grote stadselementen. Later, in zijn digitale studio voelt hij zich een reus die de stad herschikt. Het eindresultaat zweeft tussen werkelijkheid en surrealisme.

Nissim is met name gefascineerd door de oude Hollandse steden: de menselijke schaal, hun schoonheid en de relatie tot het water. Zo heeft hij onder andere de volgende steden uitgewerkt: Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leiden, Maastricht en Delft, maar ook plaatsen als Athene, Boedapest en Londen.
Regelmatig vult hij zijn digitale uitzichten aan met markante, nieuwe elementen in het stadsbeeld.
De edities zijn gesigneerd, genummerd en gedateerd door Nissim Men. De oplage is maximaal 24 afdrukken (soms in verschillende formaten).

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]