was successfully added to your cart.

Marianne Aulman

Marianne Aulman

Voor Marianne vormen de overblijfselen van oude culturen een bron van inspiratie. Zij kan daardoor twee van haar grote passies tot een geheel combineren n.l. reizen en tekenen/schilderen. Inheemse culturen komen op haar schilderijen en in haar litho’s tot leven in inspirerende nieuwe werelden; universele vormen vloeien samen in frisse, heldere kleuren.

‘Dit vak zit altijd in mijn hoofd, ik zie overal dingen die ik kan gebruiken. Het is enorm boeiend om te constateren dat bepaalde vormen overal ter wereld terugkomen. Het is een soort universele taal die op verschillende plekken net weer even anders wordt gesproken. De restanten van gebouwen of de manier waarop de kleuren in het landschap overgaan, dat is overal ter wereld toch weer anders.
De meest inspirerende landen zijn voor mij de landen met een rijk historisch verleden, zoals Italië, Griekenland, Spanje, Egypte, Mexico en India. Daar reis ik dan ook graag en veel naar toe.
Alle beelden die ik opdoe tijdens deze reizen vertaal ik naar iets van mijzelf, grote vormen en heldere kleuren gecombineerd met teksten en tekens.’

Dit alles levert wonderlijke bouwsels op in een kleurige wereld die uitnodigt tot kennismaken.