was successfully added to your cart.

Winkelmand

Lukie de Bree

Lukie de Bree

Lukie de Bree werd geboren in 1953 in Hilversum.

Vanaf het moment dat zij het zich kon herinneren is Lukie bezig geweest met tekenen, knippen, plakken en dingen maken. Tekenen en schilderen bleef haar facineren maar tijdens de lessen van Auke de Vries op de Koninklijke Akademie onstond haar passie voor het etsen.
Aanvankelijk maakte zij zwart-witte lijnetsen. Om in kleur te werken is zij in eerste instantie gaan lithograferen. Dit werd later vervangen door de zeefdruktechniek.

De etsen van Lukie de Bree hebben een duidelijk herkenbare eigen stijl.
Zij heeft een vrije techniek ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van de vernis-mou techniek en het hergebruik van stukken oude etsplaten. Verschillende materialen als ribkarton, schuurpapier en oude lappen stof worden in zachte was gedrukt en in de etsplaat ingebeten. Samen met het gebruik van verschillenede aqua-tint technieken ontstaan hierdoor verrassende strukturen en patronen.

De prenten vallen vooral op door het opmerkelijk kleurgebruik.
Het is een kombinatie van stralende en zachte kleuren, die warm en levendig aanvoelt en een intieme wereld afbeeldt met aandacht voor kleine dingen en details. Zo wordt vaak een bepaalde kleur geel als ondergrond gebruikt, waardoor de kleuren gaan sprankelen en warm worden. Door het over elkaar drukken van kleuren ontstaat tevens diepte.
Het thema is stilleven, maar ook landschappen vormen een inspiratie-bron.
Zij kiest daarbij niet voor een natuurgetrouwe weergave van een vaas of schaal.
Soms maakt zij abstracter werk n.a.v. gebeurtenissen in haar leven.

Lukie de Bree maakt prenten van serviezen, tafels bedekt met fruit en een enkele vis.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]