was successfully added to your cart.

Winkelmand

Li Xin Jun

Li Xin Jun

Li Xin werd geboren in de provincie Shaanxi in 1973.
Opgroeien deed hij in een regio die bekend staat om zijn prachtige landschap schoonheid.
Li’s creativiteit werd vanaf jonge leeftijd sterk beïnvloed door de machtige Gele Rivier en de reflecties van de dramatische blauwe hemel.

Na zijn afstuderen in 1996 met een graad in inkt-schilderen van de Nationale Academie voor Kunst en Ambacht te Beijing besloot Li om de kwast opzij te leggen en te gaan werken in het normale bedrijfsleven.
Zijn creatieve geest bleef steeds maar onrustig, waardoor hij uiteindelijk terug ging naar zijn artistieke passie. In 2002 verhuisde hij naar Parijs, en hij woont en werkt momenteel in zowel Parijs als Peking.

De eerste jaren in Parijs maakte hij voornamelijk abstracte stukken.
Li keerde daarna terug naar inkt. Deze beslissing, als gevolg van een langdurige persoonlijke artistieke rijping, kan ook worden gezien als een culturele keuze: een verlangen om een nieuwe vorm van inkt-kunst, ongehoord in de Chinese traditie, en die bedoeld was om een eeuwenoude traditie te herpositioneren in de hedendaagse wereld.

Li spreekt over zijn schepping als “verf geworteld in het water,” en het dient in eerste instantie om zich te distantiëren van het werk van de klassieke kunstenaars, die voornamelijk bezig waren met penseel en inkt.
Li gebruikt relatief weinig inkt in zijn werken. De kunst is om vlekken te maken die een aangename en natuurlijke uitstraling geven.

Hij speelt met de materialen water, inkt en papier om zijn persoonlijke, nostalgische landschappen opnieuw uit te vinden.

Hoewel hij door zijn manier van werken ook vernieuwing (in de Chinese traditie van inkt-kunst) wil bewerkstelligen, vindt hij ook het zoeken naar zijn artistieke waarheid erg belangrijk.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]