was successfully added to your cart.

Winkelmand

Lenie van den Bulk

Lenie van den Bulk

Lenie van den Bulk is geboren in 1953 in Berkel en Rodenrijs. Zij volgde van 1980 t/m 1984 een opleiding aan de academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam.
Zij beschikt over een gigantisch arsenaal aan beeldmiddelen om zich uit te drukken en heeft daarbij een groot talent voor het verbinden van kleur met vorm. Ze schildert met het paletmes, werkt pasteus, nat in nat, tamponneert of sjabloneert. De ene keer werkt zij zeer gelaagd een andere keer weer transparant. Ze poetst haar verf uit, maakt gebruik van het principe vorm- tegenvorm of werkt met herhalingen.
Soms werkt Lenie vanuit een nog vaag herkenbare werkelijkheid, een andere keer lijkt zij deze werkelijkheid volkomen los te laten. Haar schilderijen hebben een zeer eigen (beeld)taal met complexe, maar heldere beelden.
Zij maakt naast schilderijen ook collages en sieraden. Ook daarbij speelt kleur, vormen toeval een belangrijke rol. De sieraden zijn gemaakt van glaskralen, natuursteen, zoetwaterparels, hoorn of hout in onderlinge combinatie. Sommige colliers bestaan uit een spang met een hanger van giethars, waarin kleine stukjes foto’s verwerkt zijn.

De objecten bestaan uit allerlei gevonden voorwerpen die zij combineert en eventueel bewerkt. Ook in deze objecten zoekt zij naar een betekenisvol beeld. De titels verwijzen naar de associatie die zij heeft met een bestaand voorwerp of dier, een fantasiefiguur, een ervaring of een gedachte.

De kunstenares heeft een groot aantal exposities en opdrachten op haar naam staan.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]