was successfully added to your cart.

Winkelmand

Len Abbott

Len Abbott

Len Abbott is geboren in Atlanta, Georgia, Verenigde Staten en groeide op in een gezin van professionele kunstenaars. Reeds als beginnend kunstenaar, beschouwde Len zichzelf als een typische vertegenwoordiger van de kunst uit het Zuiden van de Verenigde Staten. Hij hield van de vrijgevochten, spontane sfeer uit zijn omgeving.
Hij voelde zich al snel aangetrokken tot het abstract expressionisme . Hij bewonderde de combinatie van contrasterende elementen die aan de kern lagen van het abstract expressionisme: De vrijheid van de penseelstreek en het oog voor detail.
Len Abbott reisde door de Verenigde Staten en werd geïnspireerd door de grote verscheidenheid van het land, zowel cultureel als qua natuur. Met name het perfecte kunstwerk dat zich zonder enige moeite elke dag in de natuur voltrekt, maakt menig kunstenaar nederig.
Eenmaal terug in Atlanta bezocht hij de kunstacademie en richtte hij zich puur op het schilderen. Later bezocht hij de universiteit in Athens, Georgia, waar hij les kreeg van de beroemde kunstschilder Jim Herbert. Hier behaalde hij zijn Master of fine arts degree.
Len Abbott’s kunst is heeft meerdere malen prijzen gewonnen en wordt zowel in Europa als in de Verenigde Staten verzameld.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]