was successfully added to your cart.

Winkelmand

Krijn van Driel

Krijn van Driel

Als er iemand veelzijdig genoemd kon worden, dan is dat wel Krijn van Driel (1942-2020). Heeft Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam gedaan en ook nog teken- en schilderlessen bij diverse kunstenaars gevolgd.
Was sinds 1962 werkzaam als: schilder, tekenaar, graficus, grafisch vormgever, boek- en tijdschriftillustrator, cartoonist, decorontwerper, interieurontwerper.
Heeft exposities gehad in tal van Nederlandse galeries en in Frankrijk en Tsjechië.
Monumentaal werk aan/in woningen, scholen en rijksgebouwen. Ontwierp de affiches en programmaboekjes van o.a. Mini & Maxi en Tineke Schouten. En decors voor o.a. Nilgun Yerli en De Wëreldbänd. Ook maakte Krijn prachtige portretten in opdracht.

Daarnaast was Krijn actief als musicus, componist, arrangeur, schrijver en regisseur.
Werkte bij Tom Manders’ Radio en Televisie Cabaret, Peter Blanker Consort en in diverse radio-orkesten. Was leider van diverse orkesten, o.a. Opus Four en vele jazz-formaties.
Sinds 1984 muzikaal leider, mede-auteur, arrangeur en componist van de theater- en televisieshows van Karel de Rooij en Peter de Jong (Mini & Maxi). Met hen maakte hij vele tournees en televisieshows in het buitenland.
Regisseerde, schreef en componeerde voor o.a. The Ashton Brothers, Eric Koller, The Amazing Stroopwafels, De Wëreldbänd, NTGent. Schrijver, redacteur en filmregisseur van radio- en televisieprogramma’s, o.a. Vara’s Varié,Sorry, Maak Dat De Kat Wijs en Bert’s Yellow Cab.

Enkele typerende uitspraken van Krijn van Driel:

Het is oneerlijk dat tijdens het schilderen de tijd twee keer zo snel gaat. Of is het vier keer…?

Ik hou er niet van om verhaaltjes bij m’n werk te verzinnen. Daardoor zijn mijn titels heel saai. Een schilderij met drie kippen heet: ‘Drie kippen’.

Schilderkunstig gezien zijn er weinig verschillen tussen onderwerpen. Bij een schilderij van een volkstuin kom je dezelfde problemen tegen als bij een stilleven met vis.

De spanning bij het maken van een portret zit in het feit dat het moet ‘lijken’, maar dat het ook een goed schilderij moet zijn.

“Alles heeft een ziel”, met die uitspraak van Picasso ben ik het heel erg eens.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]