was successfully added to your cart.

Winkelmand

Kees Huijsen

Kees Huijsen

Kees Huijsen (1952) heeft zijn jeugd grotendeels door gebracht in Monster in het Westland. De laatste decennia woont hij in Zeeland. Hij heeft dus altijd bij de zee gewoond. Het kan dus ook niet anders of zijn onderwerpen hebben vaak met water te maken.

Zo´n dertig jaar geleden bezocht hij in Frankrijk zijn oom, de beroemde kunstschilder Kees Bol, die bezig was met een olieverf schilderij. Gegrepen door het schildervirus is hij les gaan nemen. De eerste 10 jaar heeft hij met olieverf gewerkt en daarna gedurende 10 jaar aquarellen. De laatste jaren werkt hij met acrylverf. De heldere kleuren van acryl en de korte droogtijd zijn voor hem een perfecte combinatie om zijn interpretaties van zee- en landschappen vast te leggen.

Kees gaat meestal 3x per jaar een aantal weken naar buitenland om te schilderen. Meestal zoekt hij dan de vissersplaatsjes op aan de kusten van Italië, Frankrijk of Spanje. Maar ook in Zweden en Denemarken zijn mooie vissersdorpen te vinden.

Op dit moment vindt hij de uitdaging om constructief-moeilijke schilderijen te maken met moderne kleurstellingen.
In de loop der jaren heeft hij verschillende tentoonstellingen gehad, zoals in Philippine, Doetinchem, Biervliet, Terneuzen en Zelzate.

Bij een landelijke wedstrijd, uitgeschreven door Winsor & Newton, kreeg Kees de eerste prijs.
Uit het jury rapport: De jury had veel waardering voor de expressieve benadering van het thema, dat krachtig in elementaire vormen is opgezet. Gedurfde vereenvoudiging van elementen die aan het motief iets toevoegt, mede door de onderschildering. Zeer origineel.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]