was successfully added to your cart.

Winkelmand

Karin Toma

Karin Toma

Karin Toma is in 1962 geboren in Venlo. Zij volgt jarenlang schilderles aan de Vrije Academie. Na een introductiecursus aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch besluit zij om professioneel te gaan schilderen in haar eigen atelier.

Haar werk is altijd kleurrijk en intuïtief geweest. Het schilderen is voor haar een proces. Vernieuwing en verandering zijn daarom belangrijk. Van abstract ging zij naar figuratief, terwijl haar werk nu weer meer abstract is.

Haar nieuwe werk kun je het beste omschrijven als “atmosferen”. Er zijn wel elementen die uit de wereld van de natuur komen, maar uiteindelijk schept zij een geheel nieuwe sfeer door er vormen uit de fantasie aan toe te voegen. De kleuren zijn geheel op gevoel bij elkaar gebracht. Gecomponeerd als het ware. En omdat het ook een beetje lijkt op het componeren van muziek, hebben haar nieuwe werken allemaal Italiaanse muziektermen als titel.

Karin schildert voornamelijk met acrylverf, maar gebruikt ook diverse mediums, oliepastels en inkten om tot een spannend resultaat te komen. Daarbij zijn vooral het gevoel en de sfeer die haar werk oproept belangrijk, iets dat iedere toeschouwer op zijn eigen manier kan beleven.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]