was successfully added to your cart.

John Luiten

John Luiten

De Nieuwerkerkse kunstenaar John Luiten is een pure autodidact.
Al op zeer jeugdige leeftijd begon hij met tekenen en schilderen. Na de middelbare school koos hij echter niet voor een onzekere toekomst in de kunst maar voor een vaste baan.

Tijdens vakanties in voornamelijk Zuid Frankrijk werd hij geïnspireerd door de kleurenpracht en de rust van het landschap en de sfeer van de veelal nog authentieke dorpjes.
In 1993 begon hij ter plaatse in Zuid Frankrijk te schilderen en bleek er belangstelling te bestaan voor de aquarellen die hij maakte. Door de verkoop van wat werk werd John gestimuleerd om hiermee door te gaan.
In de periode daarna ging hij zich meer toeleggen op het schilderen van landschappen, dorps- en stadsgezichten. Met name taferelen uit de Provence, lavendelvelden, klaproosvelden en zonnebloemen waren onderwerpen die hij aan het papier toevertrouwde.
In 1996 werd hij uitgenodigd om zijn werk eens te exposeren. Dit werd een groot succes en resulteerde in nog twee andere exposities dat jaar.

John Luiten werkt niet alleen met aquarel, hij beheerst meerdere technieken zoals pastel, potlood, pen, acryl enzovoort. Ook qua onderwerpen is hij inmiddels divers, zo vervaardigt hij werk in opdracht tot portretten toe.

Naast de tijd die hij besteed aan tekenen en schilderen is John Luiten ook regelmatig aan te treffen in galerie Thyade. Zo verzorgd hij daar o.a. al het inlijstwerk, niet alleen de normale zaken zoals schilderijen en aquarellen, maar ook foto’s, posters, batikdoeken en borduurwerken. Onlangs nog voorzag hij een bruidsjurk op creatieve wijze van een lijst.

We zullen het werk van John tegenkomen in vele huizen en bedrijven.