was successfully added to your cart.

Winkelmand

Jenny Olde Monnikhof

Jenny Olde Monnikhof

Jenny Olde Monnikhof haalt haar inspiratie uit het leven van alledag, meestal uit dingen die ze lukraak tegenkomt. Ook verzamelt zij allerlei informatie uit de kunstgeschiedenis via oa kunstboeken en uit de hedendaagse maatschappij, zoals afbeeldingen van reclames. Als het ware hergebruikt ze deze fragmenten op haar eigen specifieke wijze en maakt er nieuw werk van.

De natuur vormt een terugkerend thema in haar werk, zoals een serie op bomen geïnspireerde glasobjecten laat zien. Deze bomen zijn duidelijk als boom te herkennen, maar zijn uitgevoerd in een stijl die niet direct past bij de gedachte van een boom. Doorzichtige en ondoorzichtige elementen wisselen zich af in een zwart-wit omgeving. Jenny maakt gebruik van een diversiteit aan materialen, zoals keramiek, glas, gips, mozaïek en kunststof. Op dit moment beperkt ze zich voornamelijk tot het werken met glas. De kunstenaars waar zij zich door laat inspireren zijn: Niki de Saint Phalle, Miro, Calder en Dubuffet.
 
Voor het glas werkt Jenny met de fusetechniek, waarbij stukken vlakglas met elkaar worden versmolten. Vanwege de mooie kleuren werkt ze voornamelijk met Bullseye glas, want kleur vormt een heel belangrijk aspect in haar werk. In een oven worden blanke en gekleurde glazen delen met elkaar versmolten tot een vlak oppervlak. In een tweede stook wordt het glas gevormd met behulp van een mal of zelf gevormd ovenmateriaal, dit heet slumpen. Het object dat ontstaat kan heel gelijkmatig van vorm zijn, maar ook heel grillige vormen hebben. Door een samenspel met de omgeving bv. bij lichtinval door een raam, komt het glasobject het best tot zijn recht. Zo ontstaat het zogenoemde glas-in-lood effect.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]