was successfully added to your cart.

Winkelmand

Jan Langendam

Jan Langendam

Jan Langendam is op 25 augustus 1958 geboren te Rotterdam. Na een studie politicologie aan de Erasmus Universiteit is hij kunstschilder geworden.
Hij volgde masterclasses bij het aan de After Nature groep gelieerde Amsterdams Instituut voor de Schilderkunst. Van Phil Bloom leerde hij traditionele schildertechnieken zoals het alla prima (nat-in-nat) schilderen.
Tevens werd hij geselecteerd om te mogen deelnemen aan de internationale masterclass van de wereldberoemde Tsjechische kunstenaar Jiri Georg Dokoupil. Deze bleek zo enthousiast over het unieke werk dat hij hem uitnodigde voor een bezoek aan zijn atelier in New York.

Hij heeft inmiddels op diverse belangrijke locaties geëxposeerd, waaronder de Beurs van Berlage en Galerie Aschenbach in Amsterdam. Diverse verzamelaars in Nederland, Portugal en de Verenigde Staten zijn in het bezit van zijn werk.

Langendam schildert naar de waarneming. Hij heeft daarbij een geheel eigen stijl weten te ontwikkelen.
Phil Bloom had het over een uniek handschrift. Met vele kleine schilderstreekjes wordt een mozaïek van kleuren en vormen opgebouwd. Het geheel is herkenbaar realistisch maar ook zeer expressief. Een goed schilderij moet van een afstand realistisch en van dichtbij expressionistisch zijn, volgens hem.

Zo schildert hij havengezichten, boslandschappen en heiligenbeelden. Naast portretten in opdracht maakt hij ook unieke mythologische zelfportretten. De schilder is zelf zijn model en kijkt van boven af naar zijn eigen lichaam, dat een dramatische pose aanneemt.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]