was successfully added to your cart.

Winkelmand

James Kerwin

James Kerwin

James Kerwin is een 33-jarige kunstfotograaf uit Norwich, Groot-Brittanniƫ.

Toen James zo’n vier jaar fotografeerde zag hij afbeeldingen op het internet van een voormalige psychiatrische instelling in Engeland. Hoewel het niet zijn stijl van fotografie was, werd hij er direct door aangetrokken en wilde hij meer zien. Sinds die dag heeft James over de wereld gereisd naar afgelegen locaties om het verval en de verwaarlozing van deze ongelofelijke plaatsen vast te leggen. Zo heeft hij verlaten kastelen, voormalige energiecentrales, braakliggende terreinen, gebouwen onder water en zelfs hele verlaten steden, zoals Pripyal vlakbij Chernobyl gefotografeerd.

Eenmaal binnen in een verlaten bouwwerk is er geen lawaai, geen winkelende mensen, geen woon- werkverkeer, geen mensen die met elkaar praten in hun mobieltjes; het is er transparant en vredig. In plaats van een documantaire benadering om deze gebouwen te fotograferen, kiest James ervoor om de locaties vast te leggen met een door hem samengestelde compositie, die hij opstelt voor hij de afbeeldingen verder bewerkt. De afbeeldingen krijgen hierdoor een schilderachtig effect.

Het werk benadrukt de mogelijke controversie die ontstaat wanneer ongeoorloofd toegang tot afgesloten gebieden wordt verkregen. Iedere afbeelding is het product van een reis, die zowel refereert naar het toegang willen krijgen tot als naar het passeren van de tijd, die evident is in de verlaten locaties.

In 2014 heeft James drie verschillende fotowedstrijden gewonnen met enkele van de composities die nu zijn meest populaire stukken zijn.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]