was successfully added to your cart.

Winkelmand

Ioan Nemtoi

Ioan Nemtoi

Ioan Nemtoi is een Roemeense glaskunstenaar, die steeds meer internationale erkenning krijgt. Hij is geboren in 1964 op een boerderij in het noordoosten van Roemenië. Al op zeer jonge leeftijd begon bij hem belangstelling te ontstaan voor het scheppen en voor mooie vormen. Hij maakte zijn eerste creaties van de klei die hij als jonge schaapherder buiten tegen kwam.
Op de kunstacademie werkte hij voornamelijk met klei en metaal, totdat een leraar hem met glaskunst in aanraking bracht. In het begin werd hij er gestoord van, maar het maken van kunst uit glas werd een uitdaging en vandaag de dag is het zijn kunst. Je moet snel denken en handelen om te kunnen werken met glas. Nemtoi vindt het fascinerend om zowel met vuur als met water te werken.

In 1995 opende Nemtoi zijn atelier in de omgeving waar hij opgroeide. Hij vestigde zich daar omdat er zich uitstekend zand voor het maken van glas in het gebied bevindt.
Nu werken er 40 werknemers in zijn studio en zijn er twee glasovens 24 uur per dag actief. Elk stuk is persoonlijk door Nemtoi ontworpen en elk stuk is uniek. Alle werken zijn mondgeblazen. De techniek die hij gebruikt is een soort waterverftechniek die het glas diepte geeft en levendig maakt. Het borrelt van kleur. Nemtoi houdt ervan om kleur toe te voegen aan de vorm, waardoor het glas lijkt te borrelen van kleur.

Zijn glas wordt geëxporteerd naar Noord en Zuid- Amerika en diverse landen in Europa. Zijn glaskunst bestaat uit een grote variatie van voorwerpen, kaarsenstandaards, vazen, flessen, borden, enz.
Volgens Nemtoi is kunst universeel en moet het daarom bereikbaar zijn voor zoveel mogelijk mensen. Nemtoi heeft in veel landen geëxposeerd en hij geeft regelmatig les in Japan en de Verenigde Staten.

“Ik krijg de meeste inspiratie van de natuur. De aanblik van een boom kan me tijd en plaats doen vergeten.“

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]