was successfully added to your cart.

Winkelmand

Henk de Jong

Henk de Jong

Henk is geboren in 1941 in Wijdenes, Noord-Holland, maar is een volbloed Fries.Hij werkte tot zijn pensoen in het lager onderwijs, het speciaal onderwijs en in de onderwijsbegeleiding. Hij is in 1970 gaan fotograferen in “zwart-wit” om zelf te kunnen ontwikkelen en afdrukken tot hij rond 2000 “digitaal ging” en zijn foto’s kon printen.. In 1995 werd hij lid van de gerenommeerde fotoclub “De Rarekiek” en sinds zijn verhuizing van Zuidland (op Voorne-Putten) naar Rotterdam-Ommoord in 2016 is hij ook lid van “Kunstkring prins Alexander”.
In de loop van de tijd heeft Henk vele onderwerpen voor zijn lens gehad.
Natuur is altijd een dankbaar onderwerp geweest.
“Fotograag” Henk de Jong heeft zo’n tien jaar lang de fotoreportage verzorgd van de jaarlijkse Goereese Kunstdagen van de Kunststichting Goedereede met exposities, muziek, zang, dans, theater en performances. Een speciale plaats in die reportages hadden zijn portretten van de jaarlijks ongeveer vijfentwintig deelnemende kunstenaars bij een van hun geëxposeerde werken.
Hij maakt ook “Poëgrafie, poëzie die zich verbeeldt” (Op zijn websie te vinden als een van de webalbums). Daartoe maakt hij een haiku en een foto tot een organisch geheel.Veel van de daarvoor gebruikte gedichten zijn geschreven door “Woordenaar”Jan Bontje, enkele door Henk. De foto’s zijn van hem zelf.
Tegenwoordig maakt Henk foto’s, die pas de definitieve vorm krijgen op het scherm van zijn computer.
De opnames die hij heeft van LDPE *) onthullen hem pas dan de grote variatie aan mogelijke voorstellingen in de structuur van en de spiegelingen op het materiaal als hij ze openminded, “in ZEN” op zich laat inwerken.. Door met met name belichting, contrast en/of kleurbalans aan te passen schept hij die uit de grauwe achtergrond, een soort “beeld-houden”. Er wordt niets in- of bij-gecursord. Een opname is vaak de grondstof voor meerdere totaal verschillende afdrukken.
*) LDPE is lage dichtheid ethyleen oftewel landbouwplastic
Zijn foto’s hebben een maximale oplage van 10 stuks en kan in verschillende formaten worden afgedrukt (op dibond).

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]