was successfully added to your cart.

Hans Ottenhof

Hans Ottenhof

Hans Ottenhof werkt al meer dan 30 jaar met klei. Het bleef altijd een avontuur, waarbij hij steeds nieuwe mogelijkheden heeft uitgeprobeerd. Oorspronkelijk werkte hij in de traditionele japanse sfeer en draaide hij eeuwenoude vormen, zoals kruiken en schalen. De laatste jaren is hij steeds meer bezig met vrije vormgeving.

In zijn werk met de keramiek probeert hij een zo goed mogelijke balans te vinden tussen de verschillende elementen in het object. Vorm, kleur en ook het toegevoegde glas, moeten een geheel vormen waar je met plezier naar kijkt. Om dit te bereiken moet hij ieder onderdeel waaruit zijn objecten zijn opgebouwd, beheersen: het draaien van de vorm, het glazuren, het stookproces en de glas-fusing.

Hoewel hij zichzelf autodidact noemt, kon hij in het verleden voor technische adviezen altijd terecht bij Norman Trapman. Ook aan de lessen van Joop den Hollander heeft hij veel gehad. Als vrije vormgever leerde hij hem aandachtig kijken naar lijn en vorm van een object.

Als een van de weinige kunstenaars in Nederland combineert hij keramiek met glas waarbij de kleuren, die in beide materialen worden toegepast, als verbindende factor fungeren.
Soms verwerkt hij goud in zijn objecten. Hierdoor wordt een stralend effect bereikt, het object krijgt een barokke sfeer. De lichtval door het glas zorgt voor een steeds wisselend beeld, waardoor het blijft boeien en je er met plezier naar blijft kijken.