was successfully added to your cart.

Winkelmand

Guillermo Forchino

Guillermo Forchino

Al vanaf zijn kindertijd had Guillermo interesse is tekenen en beeldhouwen.
Op een gegeven dag maakte hij uit zeep een beeldje en ontdekte zo, dat het leuk is om vormen te creëren uit ongebruikelijke materialen.

Na zijn studie aan de Rosario Kunstacademie in Argentinië (begin jaren 80) kreeg hij een beurs voor Kunstrestauratie aan de Sorbonne in Frankrijk.
Hij maakte figuren van broodkruim, maar sommige insecten met een uitstekende smaak vonden zijn werk onweerstaanbaar.
Hij probeerde zijn geluk met papier maché, gemixed met bloem en moddelleerde hoofden en handen. Dat vond hij het ideale materiaal om gelaatsuitdrukkingen mee te maken. Maar dat vonden de muizen ook, die drie van zijn werken oppeuzelden.

Vanaf eind jaren 80 gebruikt Guillermo siliconen en polyresin (ofwel neolith) om zijn papier maché-figuren in hun definitieve vorm te gieten.
Hij maakte beelden, die we tegenkomen in de werle3d van strips/comics. Vreemde en leuke stukken, zoals met bagage beladen auto’s met platte banden, roestige boten en vliegtuigwrakken.
Motoren, bij elkaar gebonden met draad, baden voor militaire dictators alsook andere vreemde karakters. Elk stuk weer erg origineel.

Guillermo leeft en werkt in Parijs in een zeer rommelig atelier, midden tussen verfkwasten, mallen, schilderijen, papier maché, resin, ijzerdraad. kartonnen dozen en andere spullen om zijn sculpturen vorm te kunnen geven.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]