was successfully added to your cart.

Winkelmand

Guido de Waart

Guido de Waart

Guido de Waart vanaf eind jaren vijftig als beeldend kunstenaar werkzaam en was meer dan twintig jaar docent aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten (tegenwoordig Willem de Kooning Academie) en de Academie van Bouwkunst. In de ontwikkeling van de beeldende kunst in Rotterdam vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw, neemt Guido de Waart een volstrekt eigen positie in. Als docent was hij verantwoordelijk voor de opleiding van een groot aantal kunstenaars, vormgevers en architecten; als beeldende kunstenaar bouwde hij een uniek en veelzijdig oeuvre op dat wordt gekenmerkt door een opvallende continuïteit.

Het thema in zijn werk representeert als het ware het idee van vrijheid naast gebondenheid, het gevoelsmatige naast het rationele. Het is het thematische concept dat ten grondslag ligt aan het gehele oeuvre van Guido.

Guido de Waart is een kunstenaar die een grote verscheidenheid aan materialen en technieken beheerst: tekeningen, grafiek, schilderijen objecten en ook monumentale opdrachten. Doordat hij werkt met het experiment, de technische mogelijkheden, vakmanschap en ambachtelijkheid leidt dit voor de kunstenaar steeds weer tot nieuwe visuele resultaten en invalshoeken. Ook werkt van de Waart veel met laag-op-laag geplakte stukjes dun papier. Zo ontstaat het concept langzaam met ambachtelijkheid en vakmanschap tot een eindproduct.

Hij heeft met zijn werk diverse nationale en internationale prijzen gewonnen.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]