was successfully added to your cart.

Winkelmand

Gorodine

Gorodine

Alexis Gorodine is geboren in 1944 te Malicorne, Frankrijk.

Hij heeft gestudeerd aan het Atelier d’Urbanisme de Fort-de-France te Martinique. Het Atelier de Gravure Louis Calevaert-Brun en Atelier Sauve-qui-Peut in Parijs. Tevens is hij afgestudeerd als ingenieur.

Gorodines primitieve vormen, tekens of signalen hebben iets mysterieus. Huis, boom, hoofd, mens, vulkaan………het is allemaal herkenbaar en toch is het apart, paradoxaal bevreemdend. Het is wonderlijk nieuw en oud tegelijk, organisch gegroeid in de loop van vele jaren. Een soort eigen, authentiek alfabet is het geworden van de Afrikaanse, de Europese en de Latijns-Amerikaanse culturen.

Na langdurige verblijven in Afrika, Zuid-en Noord Amerika en negen jaar Brooklyn (New York) heeft hij de essentie, waar wij westerlingen, alle voeling mee hebben verloren, volkomen geassimileerd. Het heeft zijn zien, voelen en denken ingrijpend gevormd. Het pure, eenvoudige leven van de mensen daar, de kern der dingen, het leven in nauw contact met de natuur, de geuren, kleuren en geluiden zijn tot het diepst van Gorodines wezen doordrongen.

Zijn werk is niet narratief. Zijn krachtige tekens spreken boekdelen, zodat Gorodine niets hoeft te vertellen. In eenvoudige vlakken en lijnen zet hij herkenbare vormen neer. De onnavolgbare sfeer, de mystiek en de aardse warmte enerzijds en de
oerkracht van zijn tekens, vormen of signalen anderzijds maken de ontegensprekelijke authenticiteit van Gorodines werk uit. Soberheid. Geen overdaad bij hem. Geen
verhaal. Een paar beeldende woorden slechts.

Gorodine heeft een groot aantal exposities op zijn naam staan in diverse landen.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]