was successfully added to your cart.

Winkelmand

Frans Vonk

Frans Vonk

Op jonge leeftijd heeft Frans met zijn eerste Kodak compact camera een passie ontwikkeld voor de fotografie. Na jaren werken met analoge spiegelreflex camera’s, is hij nu de trotse gebruiker van een digitale spiegelreflexcamera.
De beeldende kunst en dan vooral de ‘moderne’ kunst en architectuur hebben altijd al zijn warme belangstelling gehad. Zo was hij vaak te vinden in musea en galeries in Rotterdam en omgeving en hij heeft in die tijd ook diverse werken uit de stromingen “Pop-Art” en “Neue Wilden” aangeschaft.
Het duurde echter tot 2001 totdat hij een manier vond om zijn passie voor de fotografie te vertalen naar grafische kunst: In het zeefdrukproces vond hij een manier om kleurrijke beelden op papier te creëren. Dat hij hierbij een gevoelige snaar raakt bij de toeschouwer, blijkt wel uit het feit dat hij al vanaf het begin vaak gevraagd is zijn werk te exposeren. Met vele positieve reacties tot gevolg.
Zijn werk is dan ook al door velen aangekocht en in particuliere verzamelingen tot in Australië en Japan te vinden.
Dat zijn ontwikkeling niet stil is blijven staan, blijkt wel uit de vele experimenten met ondergronden, media en verbeteringen in de zeefdruktechniek die hij zelf heeft ontwikkeld.
Sinds 2006 heeft hij zich ook toegelegd op de techniek van het fotografisch etsen (intaglio) en heeft hierin inmiddels ook al een flink oeuvre opgebouwd.
Veelgebruikte thema’s voor zijn werk zijn: Maritiem, Mensbeeld, Rotterdam, Techniek en Natuur.
De laatste tijd sluipt er echter ook steeds meer een maatschappij-kritische noot in zijn werk.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]