was successfully added to your cart.

Winkelmand

Frank Stoopman

Frank Stoopman

Frank Stoopman is geboren te Rotterdam op 18 Juli 1951.

In zijn beeldhouwwerken staat hoofdzakelijk de mens centraal.
In het typische van iedere menselijke verschijning drukt hij de beweging, expressie, emotie en schoonheid uit, waarbij de anatomie krachtig tot uitdrukking komt. Zoals een fotograaf een moment kan verstillen, legt Frank Stoopman zijn vormen vast tot levendige verstilling uitgedrukt in brons.
Lichtheid en uitersten in spanning, sierlijkheid zijn steeds het uitgangspunt. Naakten, dansfiguren en kinderen in beweging.
De beeldhouwwerken zijn voornamelijk naturalistisch.

Hij is Rotterdammer en begon zijn kunstzinnige ontwikkeling tijdens zijn opleiding tot leraar aan de Vrije School.
Langzamerhand ontwikkelde hij ook zijn liefde voor drama en het theater. Ook hield hij zich bezig met volksdans en later hofdans.

De klassieken en de Renaissance zijn een telkens weerkerende inspiratiebron voor zijn beelden: Ook houdt hij zich bezig met zingen in een kamerkoor en eigen ensemble, waarbij muziek uit laatstgenoemde periode zijn grote voorliefde geniet.
Beeldhouwwerken uit de negentiende eeuw, zoals van Carpeaux, Rodin en Claudel inspireren hem echter ook zeer. Een hedendaagse beeldhouwer die hij zeer bewondert is Eddy Roos.

Vanaf 1992 is hij zich gaan richten op opdrachten.
Naast kleinere beelden nemen de grotere tuinbeelden steeds meer plaats in binnen zijn werkzaamheden.
Hij maakte talrijke kinderportretten en andere borstbeelden voor particulieren en bedrijven. Een borstbeeld van Edith Stein is bijvoorbeeld te bewonderen in de bedevaartkerk van Brielle.
Hij vervaardigde het beeld Tyl Uijlenspiegel voor de gemeente Raalte.
In juni 2008 werd de skateboarder van 4,5 meter onthuld te Almelo.
In 2009 vervaardigde hij een paard ( ‘Zevenhoef”) voor de gemeente Zevenhoven.
Naast de vele opdrachten voor particulieren heeft hij ook opdrachten gedaan voor onder andere TNO, Opel. Hij maakte de trofee voor de vierdaagse van Nijmegen en de Award voor de European Tournament Baseball.
En sinds vorig jaar maakt hij beelden voor particulieren in Moskou.

Exposities van zijn werk hebben plaatsgevonden in diverse gerenommeerde galeries en musea in binnen- en buitenland. Ook geeft Frank Stoopman workshops en cursussen in zijn atelier, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]