was successfully added to your cart.

Winkelmand

Ernst Peter Rade

Ernst Peter Rade

Ernst Peter Rade werd op 3 juli 1938 geboren in Heidenau bij Dresden.
Ernst heeft diverse opleidingen en cursussen gevolgd, zowel privé in o.a. de ateliers van Sophie en Kate Rade als aan de Fachhochschule.

Hij heeft zich gespecialiseerd in grafiek en illustratie. Na zijn studie is hij eerst werkzaam geweest als industrieel grafisch ontwerper en designer.

Sedert 1962 heeft Ernst zich als autonoom beeldend kunstenaar gevestigd. Hij schildert, ontwerpt en maakt grafiek. Vanaf 1962 heeft hij vele exposities en opdrachten gehad. Daarnaast is Ernst tevens werkzaam als leraar beeldende vorming.

Volgens Rade is kunst het hermelijn aan de jas van het menselijk bestaan. Wie zoals hij verantwoordelijk is voor 10 kinderen, ontwikkelt snel gedachten over milieubescherming, naast een liefde voor de natuur en voor muziek.

Barbara Willert zegt over zijn werk: “Schilderijreeksen over Carl Orff en Bach tonen oplichtende kleuren, die het dramatische van deze muziek oproepen. Later ontstonden thematische werken, beelden vol uitdrukkingskracht bij de opera’s van Verdi , waarbij het figuratieve element nauwelijks zichtbaar op de achtergrond blijft. Abstracte , caleidoscopisch gebroken elementen geven een vibrerende atmosfeer weer. Door optische effecten worden akoestische en inhoudelijke waarden weergegeven, waardoor een synthese ontstaat.”

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]