was successfully added to your cart.

Erlinde Stephanus

Erlinde Ufkes Stephanus

Haar werk signeert zij met EUS, dat staat voor Erlinde Ufkes Stephanus.
Ze is in 1962 geboren in Amstelveen en woont sinds 1986 even buiten Oostwold op het platteland in de provincie Groningen, waar ze geniet van een rijk gevuld leven. Erlinde is een zeer levenslustig, energiek mens en houdt van kleurrijke, humorvolle kunst.
Wat vooral opvalt aan haar portretten zijn de ogen. Ter verklaring zegt ze: ‘Ogen zijn de spiegel van de ziel. Die kosten mij ook de meeste tijd. De rest is haast bijzaak. In de ogen leg ik alle emotie, daar ga ik het zorgvuldigst mee om. Die moeten goed zijn. Ik begin ook vaak met de ogen. Als ik goed aan het schilderen ben, vergeet ik de tijd. Plezier in je werk zie je terug in iemands werk. Ik hou van vrolijkheid, ben zelf ook heel uitbundig. Misschien dat ik daarom van die felle kleuren gebruik. Je kunt op mijn rug lezen hoe ik mij aan de voorkant voel. Ik ben een open boek.’
Zelf zegt zij over haar schilderen dat ze een hoog ADHD-gehalte hebben. Levendig en behoorlijk aanwezig. Schilderen is voor haar een vorm van verslaving en ze noemt zichzelf Manisch Positief!