was successfully added to your cart.

Winkelmand

Erika Stanley

Erika Stanley

De in Costa Rica geboren Erika Stanley (1973) groeit op te midden van kunstenaars. Dat inspireert haar om op jonge leeftijd op zoek te gaan naar een eigen richting in de kunst. Sinds haar 17de schildert ze.

Erika voltooit de kunstfaculteit aan de Universiteit van Costa Rica en wordt al op haar 22ste door internationale kunstcritici omschreven als uitzonderlijk talent.
Vanaf haar studietijd is zij ook sculpturen en driedimensionale kunstobjecten gaan maken. Afwijkende formaten en interactiviteit zijn terugkerende elementen in haar werk. Kenmerkend zijn ook de originaliteit van de gekozen thema’s en verrassend gebruik van kleuren en materiaal.

Haar grootste passie in het creatieve proces is transformatie: een gebruiksvoorwerp een andere bestemming geven door het te bewerken en onderdeel te maken van een (toegepast) kunstobject. Kastjes, lampen, poppen en talloze andere artikelen krijgen van Erika een verfijnd tweede leven waar de liefhebber blij van wordt.

Erika Stanley exposeerde in diverse landen waaronder België, Costa Rica, Duitsland, Puerto Rico en de Verenigde Staten. Sinds enkele jaren woont ze met haar gezin in Nederland.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]