was successfully added to your cart.

Winkelmand

Erica Nass

Erica Nass

Erica Nass werd in 1950 geboren te Sittard.
Zij volgde haar opleiding aan de Vrije kunstacademie in Dongen, de Academie voor beeldende kunsten in Tilburg en de hogere graadsopleiding schilderen aan de Academie van het Belgische Arendonk. Tevens volgde zij privé-lessen bij verschillende kunstenaars.

Al vanaf haar kinderjaren leefde er de behoefte iets te willen uitdrukken door middel van pen en papier. Gestalte geven aan een gevoel wat je voelt van binnenuit. Nog steeds vertaalt ze haar gevoelens, visuele en muzikale indrukken en ervaringen met het plezier en de onbevangenheid van een kind, voor wie de expressie geen begin en eind kent. Schilderen is voor haar een voortdurend avontuur; het veranderen van een wit doek in een wereld van kleur en vorm stemt haar gelukkig.

Erica Nass werkt op de grens van realiteit en illusie, met een doorgaans onnadrukkelijke figuratie. Soms doemen uit de met paletmes of kwast aangebrachte verflagen de omtrekken op van specifieke beelden of figuren. Vaak brengt ze diverse lagen over elkaar aan, waarbij ze met acryl- of olieverf ook weer bepaalde partijen wegschildert. Ze ervaart hierbij dat ze zichtbaar maakt wat tot dan toe voor haar nog onzichtbaar was, maar verrast zichzelf tevens door het eens geziene weer aan de oppervlakte te brengen, in een nieuwe, nog niet afgesloten vorm. Aan dit weer zichtbaar maken komt geen eind; iedere vorm is voorlopig, een uiting tussendoor. Kunst pretendeert dan ook niet een definitief antwoord te geven.

Zelf spreekt Erica Nass over haar werk als

“Een dialoog zonder begin, zonder einde:
de toeschouwer en ik, ik en de toeschouwer”.

Erica heeft al verschillende exposities op haar naam staan. Tevens is haar werk aangekocht door diverse bedrijven en instellingen.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]