was successfully added to your cart.

Winkelmand

Elma van ‘t Hof

Elma van ‘t Hof (1963) is leerkracht in het basisonderwijs en is pas op haar 43e begonnen met schilderen. Directe aanleiding hiervoor was de ontmoeting met beeldend kunstenaar Willem Hesseling. Hij kwam bij haar op school als gastdocent tijdens een project van het Kunstgebouw. Hij heeft Elma ertoe aangezet om te gaan schilderen.

Elma werkt altijd met acrylverf, experimenteert veel en omdat ze autodidactisch is ontwikkelde ze een eigen stijl. Met kleur en beweging geeft ze uitdrukking aan haar werk. Het zijn meestal vrouwenfiguren in een denkbeeldige wereld die de hoofdrol spelen in haar werk. Elma blijft dichtbij zichzelf. Ze gebruikt de figuren als metafoor voor het innerlijk. Allerlei emoties zoals passie, vrijheid, verleiding komen voorbij, maar ook thema’s als verstilling, verhulling en vergankelijkheid.
Het uitwerken van een schilderij is voor Elma een ontdekkingstocht, omdat ze van te voren niet weet waar ze uit zal komen. Met de betekenis die ze al schilderend geeft aan kleur en penseelvoering en het toevoegen van stofjes of airbrush-effecten, werkt ze laag over laag naar een eindresultaat toe.
Omdat niet alles realistisch uitgewerkt wordt, blijft er voor de toeschouwer nog ruimte over om eigen gedachten of gevoelens zelf in te vullen.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]