was successfully added to your cart.

Winkelmand

Elly Mes

Elly Mes

Haar basisopleiding als kunstenares ontving Elly Mes (1931) -sedert 1987 woonachtig in Westenschouwen- tussen de jaren 1954 en 1960 van de kunstschilders Gerard van Zwieten en Frans Boers.
Ondanks haar drukke werkzaamheden als docente Handelswetenschappen aan het H.E.A.O. heeft zij steeds tijd gevonden om bezig te zijn op het artistieke vlak. Eenmaal met de V.U.T. (1989) maakte ze van het schilderen haar beroep en is ze sindsdien full-time bezig in haar atelier.

Verbreding en verdieping van haar werk heeft zij door de jaren heen gevonden door regelmatig workshops, o.a. aan de jaarlijkse terugkerende 14-daagse sessies in Duitsland, uitgaande van de Prof. Wendlandschule, in Neurenberg. Ook nam zij deel aan de Internationale Sommerakademie Kokoschka in Salzburg, waar zij het programma van Prof. G.K. Pfahler volgde.
Haar beeldhouwen kreeg een belangrijke impuls bij het hakken in de Rütener steengroeve o.l.v. de bekende Duitse beeldhouwer Wilfried Hagebölling uit Paderborn.

“Wat bezielt je?” Bij deze vraag moet ik denken aan een uitspraak van Marc Chagall: “Als ik schilder, schilder ik; wat ik daarbij gedacht heb en wat ik ermee heb willen uitdrukken, dat lees ik later in de krant”.
Flarden van mijn bezieling zal ik trachten te verwoorden:
– een verlaten strand met het machtige geluid van de zee, de schreeuw van een enkele meeuw en de oneindige horizon.
– verweerde schelpen: hun stil verhaal van een voorbij bestaan.
– houtsnipper-pad met de gloed van gebrande sienna
– de ontroering bij het betreden van een leeg kerkgebouw.
Mijn werk spiegelend aan het contemporaine ontdek ik, dat ik bezield word door de achterkant van de hectische tijd waarin wij leven: Heimwee naar verstilling. Niet altijd! Soms ga ik mij te buiten aan Miro-achtige uitspattingen.
Tot mijn eigen verwondering……………”

Elly Mes werkt zowel op papier (gouaches, gemengde techniek) als op linnen (acryl, olieverf). Veelal meer of minder geabstraheerde mensfiguren. Veel schilderijen hebben een sacrale uitstraling.

Sinds een aantal jaren maakt Elly ook beelden. Zij voert die uit in steen (albast, serpentijn, pierre de Lens), maar ook laat zij haar beelden gieten in brons.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]