was successfully added to your cart.

Winkelmand

Ed van der Hoek

Ed van der Hoek

Ed van der Hoek (1960) heeft in 1995 zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam afgerond in het traject Vrije Kunst met als hoofdvakken schilderen en grafiek. Zijn docenten waren ondermeer: Dora Dolz, Luuk Scholten en Joop van Meel.

Het werk van Ed van der Hoek bestaat nooit uit een afzonderlijk schilderij, maar als een cluster op diverse eenheidsmaten. Met diverse symbolen en motieven streeft hij naar een afspiegeling van zijn wezen. Steeds terugkerende symbolen zijn o.a. de kroon, de hersenen, rozen en transportmiddelen. Soms als metafoor,maar ook omdat hij soms een dwangmatige behoefte heeft om bepaalde symbolen te noteren zonder te weten waar het eigenlijk om gaat. Zodoende blijft zijn eigen werk voor zichzelf verrassend.

Ed noemt als inspiratiebronnen voor zijn werk de kunst, kunstenaar, literatuur, poezie, film, tv, politiek, sport, het dagelijks leven, radio, natuur, muziek, tijdschriften, de fabeltjeskrant, sesamstraat, zijn dochtertje, de katten, de buren en alle andere dingen die het leven moeilijk kunnen maken.

Het materiaal dat Ed gebruikt, kan van alles zijn als het maar sporen achterlaat op de beelddrager.

In zijn werk worden stoute, dieptragische, oppervlakkige, komische en heel soms filosofische gedachten verbeeld. De achterliggende gedachte van de weids uiteenlopende onderwerpen is om uiting te geven aan het feit dat de mens en zijn persoon in het bijzonder een groot scala aan beelden en informatie tot zich krijgt. Door het te noteren probeert hij chaos in die orde te veroorzaken.

De laatste tijd werkt hij vooral in opdracht, waarbij hij contacten heeft in Engeland en Ierland. Op dit moment besteed hij meer aandacht aan het vrije werk, dat zich ontwikkelt tot een zeer directe beeldtaal met een zeer basic lijn-en kleurgebruik, waardoor het onderwerp aan kracht wint.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]