was successfully added to your cart.

Winkelmand

Doorned

Doorned

Ed van Doorn werd in 1942 geboren en vervaardigt onder de naam Doorned abstracte kunst.

Zijn kunst mag je mathematisch noemen; fel gekleurde vlakken en gespiegelde vormen brengen bij nadere beschouwing een verbijsterende herkenning bij de kijker teweeg. Herkenning van mensen, dieren, objecten, steeds binnen een gekozen thema. Waardoor men zich realiseert dat de maker een sterk wiskundige brein weet te koppelen aan een geniale creativiteit.

Jarenlang hield hij zich als architect bezig met de rechtlijnigheid van bouwkundige projecten. Hij was altijd vooral gefascineerd door een veel meer speels en artistiek gebruik van vormen en vlakken.
De grote ommekeer kwam in 1990 toen een operatieve ingreep met behulp van laserstralen resulteerde in gedeeltelijke blindheid. Van de een op de andere dag raakte hij ‘visueel gehandicapt’ en kon hij zijn normale werk niet meer uitoefenen. Hij besloot zich toen helemaal toe te leggen op de kunst. Zijn werk viel al gauw op en kreeg opdrachten van vooraanstaande bedrijven en instellingen.

Zijn ontwerpen zijn schitterend vormgegeven gebruiksvoorwerpen tot knappe diagrammen van mensen en dieren. En van verkeersbruggen tot complete kantoorgebouwen.
Hij werkt voornamelijk in primaire kleuren, simpel, helder en vernieuwend.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]