was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Don Larkin

- Sleepy - Druk overig - 45x58

Don Larkin heeft gestudeerd aan het ‘Massachusettes College of Art’ en aan de ‘Cranbrook Academy of Fine Art’.
Don woont in Massachusettes en heeft tot hij met pensioen ging gewerkt in en met kunst. Hij heeft o.a. 32 jaar lesgegeven, was Kunst Director en Editor, fotograaf en ontwerper. Sinds 1991 volgt hij monoprint cursussen aan het South Shore Art Center. Naast deze printtechniek werkt hij ook graag met keramiek.

Het woord dat Don het beste typeert is “speels”. In warme kleuren neemt hij de kijker mee naar de wereld van vissen, vogels, kinderen en mensen. Hij laat zien dat mensen om elkaar geven op een vertederende manier en confronteert ons met het kind in een ieder van ons. In zijn vaak humoristische monoprinten is dat vooral te zien door het kleur- en vorm gebruik. Hij experimenteert met alle mogelijke materialen voor het maken van zijn printen en het neerzetten van zijn karakters: stukjes leer, verpakkingsmateriaal van koekjes- en chocoladedoosjes, lapjes, kartonnetjes en dergelijke.

Zijn beelden hebben diezelfde speelse vormen. Hij gebruikt vijf verschillende stook-technieken om zijn creaties tot leven te wekken.

Don heeft over de hele wereld een groot aantal exposities op zijn naam staan.