was successfully added to your cart.

Winkelmand

Dimitri Pichelle

Dimitri Pichelle (1975) is een Belgische kunstenaar. Hij maakt hybride kunstwerken, die liggen op de grens tussen schilderij en beeldhouwwerk. Door een interactie te creëren tussen het tasten en het kijken, tussen het beeld en de materie, spreekt hij zowel de blik van de kijker aan als diens vingers om zo te kunnen zien, voelen en denken.

Kunstwerken zijn er voor hem niet alleen om naar te kijken maar ook om aan te raken. Daardoor wordt de waarneming van de kijker juist versterkt. De mogelijkheid van fysieke interactie met het kunstwerk door het tasten verhoogt de perceptie ervan. Het draagt bij tot het beter begrijpen van de boodschap die inherent is aan het kunstwerk en ook tot het beter aanvoelen van de emoties bij het kunstwerk.

Pichelle heeft een serie schilden gemaakt. Uitgaande van het idee dat kunst de artiest beschermt, is het schild een omhulsel, een harnas nodig voor zijn evenwicht. De schilden worden voorgesteld als oorlogstooi. Heel fijn bewerkt tonen ze de waarde van zijn volk en van hun overtuigingen. Bij Pichelle vindt men er het plezier in terug om zijn kunst tentoon te stellen en het risico te nemen het op de voorgrond te schuiven, om het in gevaar te brengen en tegelijkertijd beter te beschermen.

Pichelle’s werk is gelaagd, ritmisch. Je ziet in zijn werk de tijd die voorbij gaat, je ziet hoe het kunstwerk is ontstaan uit verschillende lagen, overlappingen, en reeksen. Als toeschouwer kan je als het ware door de verschillende lagen reizen en zo het werk binnentreden.

Zijn werk bestaat uit gemixte technieken en materialen: hout, kunsthars, canvas, perspex etc. De kleuren zijn aangebracht met olieverf in vele dunne laagjes, waardoor het diepte en intensiteit krijgt.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.