was successfully added to your cart.

Winkelmand

Diane Tafel

Diane Tafel

De Duitse kunstenares Diana Tafel maakt figuren en objecten uit aarde en vuur.

Ze werkt samen met beeldhouwer en designer Martin Sprave onder de naam Madian-Art. Al sinds 1990 maken ze samen in hun atelier levensechte beelden, zowel vrij werk als in opdracht.

Ze maken en ontwerpen figuren uit keramiek, albast en zandsteen. Uit keramiek ontstaan levensgrote figuren, delen van lichamen, wandreliëfplaten, portretbustes en tuinsculpturen. Alles verbazingwekkend realistisch en trefzeker weergegeven.
De figuren uit terracotta en steen krijgen hun kleur volgens een eeuwenoude traditionele techniek waarbij de kleur wordt ingebrand.

In opdracht maken ze afdrukken van lichaamsdelen, wat een zeer nauwgezet vakmanschap vereist. Zo kan het eigen lichaam één op één worden omgezet in een driedimensionaal object van gips of keramiek.

Hun relïefbeelden zijn ook fameus. De beelden steken erg uit het grondvlak, zodat er sprake is van hoogreliëf.

Prachtige expressieve hoofden, zowel levensgroot als kleiner, of juist groter, komen ook uit het atelier van de twee kunstenaars. Elk hoofd heeft een eigen uitdrukking en mimiek. Het hoofd als spiegel van de ziel.

Met zeer veel vakmanschap en liefde voor zowel het materiaal als het onderwerp maken Martin Sprave en Diana Tafel al twintig jaar lang prachtige realistische beelden in allerlei verschillende formaten, waarbij vooral het menselijk lichaam in al zijn verschijningsvormen centraal staat.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.