was successfully added to your cart.

Winkelmand

Dario Bosa

Dario Bosa

De kracht van kleur, ritmes en vormen; De Braziliaanse Dario Bosa is een dichter op doek. De kwaliteit van de composities en balans in zijn werk valt direct op maar het is de onvermoeibare zoektocht naar schoonheid die Bosa’s werk zo krachtig maakt.

Vooral de materiaalkeuze kenmerkt de kunstenaar. De werken in de serie Free Rusty Spirit zijn opgebouwd uit onder andere verschillende soorten zand uit diverse Braziliaanse staten met verschillende kleuren en eigenschappen. Daarnaast verwerkt hij originele 19de eeuwse documenten, pigmenten en diverse verfsoorten die hij in verschillende lagen aanbrengt. Zijn serie Mystic Women daarentegen is een klassieke serie vrouwen geschilderd met paletmes op een moderne wijze.

Sinds zijn 15de heeft Bosa geschilderd en gebeeldhouwd. Hij is een groot bewonderaar van kunstenaars als van Gogh, Gustav Klimt en Antoni Tapies die hem tot op de dag van vandaag inspireren. Ondanks deze bewondering is het zoeken naar nieuwe technieken een kolfje naar de hand van de kunstenaar die dagen en nachten kan besteden aan het experimenteren met de juiste textuur en het juiste effect.

Bosa is een kunstenaar pur sang, gedreven om zijn creativiteit te uiten op uiteenlopende wijzen. Al meer dan twintig jaar is het maken van mooie, warme kunststukken Bosa’s dagelijkse werk.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]