was successfully added to your cart.

Winkelmand

Beppie Fränzel

Beppie Fränzel

Bep Fränzel-van de Grift werd geboren in 1949 te Amersfoort. Als kind was zij altijd al graag creatief bezig. Vooral tekenen had haar voorkeur. Na de middelbare school volgde ze een opleiding voor apothekersassistente, maar voelde zich nooit gelukkig in dit vak. Een tweejarige avondopleiding aan de Nutsacademie in Rotterdam voedde haar honger naar cultuurkennis. De opleiding bestond uit een theoretisch gedeelte: kunstgeschiedenis, kunstbeschouwing, literatuur en het praktische deel omvatte lessen in tekenen, schilderen en werken met klei. Daarna volgde ze een vijfjarige pottenbakkersopleiding aan het Deltacollege in Gouda. Ook volgde zij lessen aan de Vrije Academie in den Haag. Haar opleiding werd afgerond met lessen in glazuren van Natasa Zaludova. “Waardevolle lessen” zegt Bep, waar ze nog steeds uit kan putten. Daarnaast pakte Bep het tekenen weer op.

Was het werk van Bep aanvankelijk voornamelijk “gedraaid” op de schijf, later ontdekte ze het werken met lappen klei en dat leidde tot nieuwe vormen. Sinds die tijd werkt ze afwisselend perioden aan het draaien en aan vrije vormen.
Haar werk wordt schilderachtiger en het modeltekenen wordt geïntegreerd in de decoraties.

Bep is geïnteresseerd in astronomie. Ze is gefascineerd door het heelal met zijn planeten, zonnen, manen en kometen. Deze zien we vaak afgebeeld in haar werk. Geboeid en gebonden door het bijzondere materiaal klei, aarde, vormeloos en kneedbaar door vuur voor eeuwig gevormd.

Een van haar inspiratiebronnen is de “Schutting”. Daarop is veel te ontdekken: teksten, verweerde en bemoste delen, tekens van de tijd, affiches en tekeningen. Bep verbeeldt het in een eigen taal met picturale en grafische elementen. Veelal hebben zij een ronde vorm, als een omheining bescherming biedend aan de binnenruimte, een oersfeer uitstralend.

Bep exposeert vanaf 1985 regelmatig in binnen- en buitenland.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]