was successfully added to your cart.

Winkelmand

Bea Riksen

Bea Riksen

Bea Riksen houdt zich sinds 1985 bezig met het maken van keramiek. Wat als een hobby begon, is via velerlei cursussen steeds grotere vormen gaan aannemen.

Naast het werken met klei leerde ze ook beelden maken in was en steen.
Hoewel ze door de jaren heen heeft geƫxperimenteerd met diverse materialen en technieken, is zij uiteindelijk weer teruggekeerd op haar uitgangspunt, de klei.
De reden hiervan is, dat klei zich er het beste voor lijkt te lenen, dat ze de dingen kan maken die ze wil maken. Dat zijn enerzijds vazen en schalen met een strakke, maar vloeiende vorm en anderzijds dieren met een speels en vaak humoristisch karakter.

Uitgangspunt in al haar werk is de natuur. In haar vazen en schalen zijn vaak de lijnen van schelpen of planten terug te vinden. De ontwerpen zijn altijd organisch maar strak. Hoewel het gebruiksvoorwerpen zijn, streeft zij ernaar dat ze ook zonder in gebruik te zijn hun waarde als object behouden.

Bij het maken van haar dierfiguren, voornamelijk vogels, vissen en reptielen, gaat ze uit van bestaande dieren. Ze voegt er een menselijk, humoristisch of cartoonachtig trekje aan toe.
Nieuw zijn de draken; fantasiedieren die weg willen vliegen, maar met grote blote voeten in de klei wortelen. Bij alle dieren die ze maakt streeft ze naar soepel lopende, vloeiende vormen en subtiele kleuren.

Het werk wordt alle holle vorm met de hand opgebouwd, Na de eerste stook wordt het gekleurd en afgewerkt met een dunne laag transparante glazuur.
Het werk wordt afgebakken op 1360 graden Celsius. Door deze hoge temperatuur is het werk heel duurzaam en kan het dan ook het gehele jaar door buiten blijven staan.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]