was successfully added to your cart.

Winkelmand

Annejole Jacobs – de Jongh

Annejole Jacobs - de Jongh

Annejole Jacobs – de Jongh (Breda -1964) maakt sinds 2003 moderne mixed-media portretten in opdracht of als vrij werk.
Nadat zij een aantal jaren heeft gewerkt in verschillende (internationale) marketingfuncties in het bedrijfsleven en daarna in de Rotterdamse theaterwereld, heeft zij haar grote passie gevolgd en is zij inmiddels zo’n 10 jaar full-time zelfstandig kunstenaar. Aan de hand van allerlei digitale beelden, foto’s en teksten maakt zij ontwerpen en in een mix van print en schilderwerk zet zij de portretten vervolgens op doek.

Haar werk bestaat uit ‘portretten met een verhaal’. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uitverschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd. De zoektocht naar de juiste uitingsvorm en de verzameling van beelden die zij met elkaar samenbrengt om het verhaal te vertellen vindt zij steeds weer de grootste uitdaging.

In haar werk laat zij zich vaak inspireren door vrouwen. Voorbeelden zijn Mona Lisa, het meisje met de parel, Kate Moss , Sofia Loren, Britney Spears en Brigitte Bardot. Met het schilderij van Maxima won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-museum in Apeldoorn. Met haar schilderij van ‘Van Gogh’ werd zij geselecteerd voor de expositie ‘125 variaties op van Gogh” in het Bredaas museum. Haar nieuwste serie schilderijen bestaat uit ‘Wereldvrouwen’ geschilderd op achtergronden met beelden en symbolen uit de verschillende culturen.

Daarnaast maakte zij o.a. ook een serie love couples op achtergronden van beroemde liefdesschilderijen, een serie ‘Made in Holland’ waarin de bekendste Nederlandse personen, merken, items en schilderijen zijn verwerkt tot grote kleurige schilderijen en het tweeluik ‘De Rotterdammers”, twee schilderijen waarin alle beroemde Rotterdamse gebouwen, mensen, evenementen, uitspraken en merken in zijn verwerkt.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]