was successfully added to your cart.

Winkelmand

Anke van der Kwaak

Anke van der Kwaak

Anke van der Kwaak werd geboren in Noordwijk en voelde zich als kind al aangetrokken tot de basiselementen water en zand. Nadat zij een cursus pottenbakken had gevolgd voelde zij dermate meer voor dit materiaal dat zij in 1994 afstudeerde aan de Vakopleiding Keramische Technieken in Gouda.

Via het Raku-stoken raakte zij meer en meer geboeid door de Japanse eenvoud, wat in haar werk duidelijk zichtbaar is.
Zij hecht zeer veel waarde aan het ambachtelijke. “Ik wil door ambachtelijk bezig te zijn iets moois maken, waar anderen dan weer van genieten. Om kennis en technieken te vergaren, die zelf te gebruiken en door te geven is iets dat mij altijd zal blijven boeien.”

De motieven op haar sierlijk gevormde vazen zijn gebasserd op de Japanse Mon. Een Mon is een strak, bijna kaligrafisch patroon dat meestal een gestileerde vorm uit de natuur voorstelt, zoals o.a. dieren, bloemen en natuurverschijnselen. In het moderne Japan worden Mon-motieven nog steeds gebruikt op formele kledij en bijvoorbeeld als logo voor bedrijven.
Anke is steeds op zoek naar nieuwe toepassingen van oude vormen en technieken. Door de eenvoud van deze Japanse stijl ontstaat er steeds weer een product dat niet alleen de maakster maar ook ieder ander blijft boeien. De elementen aarde, lucht en vuur zijn zintuigelijk aanwezig als je haar werk bekijkt.

Anke van der Kwaak is lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten.
Sinds 1989 zijn er regelmatig exposities van haar werk te bewonderen geweest door het hele land.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]