was successfully added to your cart.

Winkelmand

Anita Vos

Anita Vos

Anita Vos is afkomstig uit een religieuze familie uit Amsterdam.
De beeldende kunst van Anita Vos is te beschrijven als een explosie van kleur en kracht. Modern en lichtvoetig beweegt zij zich door deze wereld. Zelfontwikkeld, maar wel geïnspireerd door de sturing der groten. Haar werk kan het beste omschreven worden als een ongeremde blik op de werkelijkheid van het dagelijks leven,een visuele projectie door de tijd heen: dus heden,verleden en toekomst. De kleuren in haar schilderijen zijn aan elkaar aangepast en hebben eigenlijk niets te maken met een bepaalde techniek of kunstvorm of kleurgebruik.

De kleuren worden zodanig door Anita gemengd,dat ze geschikt zijn voor haar eigen specifieke stijl. Anita Vos is in 1980 begonnen met schilderen [voornamelijk olieverf] . In 1991 startte zij met tekenlessen bij Liesbeth Kraaypoel (Rietveld academie) en Anton Buytendijk (Academie Minerva). Haar schilderijen vertolken het leven,de mens, maar ook als een ring met één steen. Door haar vele observaties van verschillende culturen,opgedaan tijdens een lange reis rond de wereld, ontstond de inspiratie om deze observaties en invloeden op het doek te zetten. Zo kwam zij ook in contact met tal van verschillende kunstenaars. Anita Vos vond een voorbeeld en leermeester in Griekenland,maar ook leerde zij van bevriende kunstenaars onder andere uit Hawaï, San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. Terug in Nederland startte zij met privélessen en maakte zij vooral schilderijen [in acryl], gouaches en gemengde techniek.
Toch heeft het nog lang geduurd voordat zij met haar werk naar buiten wilde treden.
In 1996 kwam het er eindelijk van. En met succes. Er volgeden vele exposities in zowel binnenland als buitenland.

“Als een schilderij volledig te verklaren zou zijn,dan zou het geen echt kunstwerk zijn. Kunst moet niet te imiteren of exact te beschrijven zijn,kunst moet bij de toeschouwer de ruimte laten voor eigen interpretatie. Het schilderij moet de kijker als het ware grijpen en meevoeren door de poorten van mijn fantasie. Hierdoor wordt een droom of een verlangen tot werkelijkheid gemaakt.”

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]