was successfully added to your cart.

Winkelmand

Ad Arma

Ad Arma

De gedachte dat alles een is, met alle mogelijke implicaties van dien ligt aan de basis van het kunstenaarschap van Ad Arma (1954).
Vanuit deze visie, die verband houdt met de denkwijzen uit oosterse culturen, is de kunstenaar meer gericht op samenhang en overeenkomst dan op verscheidenheid.

In de recente etsen van Ad Arma is het idee van aanwezigheid een belangrijk element. Vaak bestaan figuren uit niet meer dan enkele zwarte strepen. Onmiskenbaar is ook de landschappelijke sfeer van de etsen. Ad Arma presenteert de natuur als een levend organisme, in al haar dynamiek. Zichtbaar is hoe water in de rivieren traag voorbij glijdt, maar ook kan kolken en stromen. De dynamiek van de etsen weerspiegelt de energie waarmee Ad Arma ze maakt.
En hoezeer ment ook geneigd is te duiden, wellicht heeft de graficus de interpretatie bewust opengelaten. Wil de kunstenaar benadrukken dat niet de verschijningsvorm, maar het bestaan zelf er toe doet?

Ook de recente bronzen beelden van Ad Arma laten zijn fascinatie voor het ontstaansproces zien.
Deze sculpturen roepen onmiddellijk associaties op met dierlijke of plantaardige wezens. De beelden laten eigenzinnige combinaties zien van vormen, die doen denken aan poten, benen en stengels, aan rompen en hoofden en aan grillige bladeren en bloemmotieven.
Dergelijke indrukken nemen niet weg dat men slechts kan gissen naar mogelijke betekenissen van het geheel. In die zin lijken ze op creaturen, die de etsen bevolken.
Opnieuw slaagt de kunstenaar er in het proces van verandering op een treffende wijze tastbaar te maken.

Nieuwsbriefinschrijving

shutterstock_321522203

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en schrijf u in voor onze GRATIS nieuwsbrief.
[mc4wp_form id=”17415″]