was successfully added to your cart.

Fam. V. te R.

By 18 februari 2016Referenties

De familie V. te R. Tijdens een bezoek aan de Femina in 2000 bezochten ze de stand vol met kunst van Galerie Thyade. Ze kenden al een andere kunstuitleen, maar het feit dat je bij Thyade kon sparen voor kunst, sprak hen in het bijzonder aan. Ook het feit dat bij Thyade zoveel keus is uit objecten, sieraden e.d. die gekocht konden worden van het spaartegoed. Sinds die tijd lenen zij kunst en hebben al veel verschillende kunstwerken uitgeprobeerd.

Van het spaartegoed is ook al heel wat aangekocht. Uiteraard om hun huis fraai te decoreren, maar ook regelmatig om cadeau te geven aan vrienden en familie. Ze willen zichzelf geen kunstkenners noemen, maar wel kunstliefhebbers. Ze bezoeken regelmatig musea en exposities. En weten de originaliteit en vakmanschap van de kunstenaars te waarderen. Ze gaan daarbij vooral af op hun gevoel.

Wat ze ook aanspreekt is de laagdrempeligheid en de intieme sfeer van de galerie. Leuke niveauverschillen, waar je makkelijk doorheen wandelt. En tenslotte de betaalbaarheid van de kunst die aangeboden wordt. Een kritische noot betreft het parkeren bij Alexandrium. Dat is op sommige momenten knap lastig. Maar ’s morgens, een beetje bijtijds, is het nog wel te doen. Gelukkig is de verbinding met de metro weer wel heel gunstig.

Voorlopig blijven ze enthousiast gebruik maken van het spaar/leensysteem en hebben ze pas weer een nieuw schilderij uitgezocht van Hendrik van Veenendaal.