Thyade Galerie

Uniek concept in de kunstwereld: Web & PopUp Galerie Thyade Art: kies op website en wij bezorgen gratis. Thyade Art verkoopt, leent, verhuurt schilderijen en grafiek. Zij heeft tevens een grot collectie objecten van keramiek, glas, resin, brons, e.d. Ideaal als betaalbare kunstcadeaus, relatiegeschenken, enzovoorts. Kunst voor particulier en bedrijf.
Thyade Galerie
Thyade Galerie
AFSPRAKEN UITGESTELD

Met het oog op het Corona-virus heeft Thyade Art alle afspraken tot nader order geannuleerd. Zodra het mogelijk is opnieuw afspraken te maken voor afleveringen en/of omruilingen, laten we het weten.
We wensen iedereen sterkte, maak er wat moois van en blijf gezond!!!
Thyade Galerie
Thyade Galerie
EXPO BLOEMEN VERLENGD

Nog tot en met 11 mei 2020 te zien in Restaurant Roest van Golfclub Bentwoud de expositie met sfeervolle olieverfschilderijen van Jochem de Graaf, met het thema Bloemen.
Meer werk van Jochem de Graaf op de Thyade website:
https://www.thyade.nl/kunstenaar/jochem-de-graaf/
https://golfbaanbentwoud.nl
Thyade Galerie
Thyade Galerie
LANDSCHAP IN DE HOOFDROL

Op zaterdag 22 februari 2020 Open Dag in De Overkant, Ouddorp met een nieuwe expositie waarbij Het Landschap de hoofdrol speelt. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Gratis koffie staat klaar!

Bij Mirian Zimmerman zorgt het landschap voor een onuitputtelijke inspiratiebron. Het landschap kan gaan over het ideale. Het geromantiseerde droomlandschap. Een landschap waar in je graag wilt verblijven. Maar een landschap kan ook gaan over vergankelijkheid, leven en dood. De laatste paar jaren is ze vooral met bomen bezig. Mirian werkt graag in series. Zo kan ze in kleur en structuur het landschap en haar gevoel daarbij onderzoeken. Verzameld beeldmateriaal, vaak bestaande uit zelfgenomen foto’s, zijn de start voor een nieuwe serie schilderijen. Zoals een serie olieverfschilderijen, die zij nu in de Overkant exposeert.
De expositie wordt aangevuld met kunstwerken van verschillende kunstenaars. Van een mysterieus werk van Nell Heins tot een bijna impressionistische kijk op de skyline van Rotterdam door Jan Langendam. Lenie van den Bulk presenteert een abstracte invulling van het landschap, terwijl Liz een olijk, felgekleurd grachtenschilderij laat zien.
Henry Brand houdt het ingetogen met een sfeervol stadsgezicht. En Hendrik van Veenendaal laat op geheel eigen wijze, met zijn kenmerkende penseelstreken, een Hollandse molen zien.

De expositie is te zien t/m 24 mei 2020.
Thyade Galerie
Thyade Galerie
PASSIE EN VERLEIDING

Elma van ‘t Hof Elma werkt altijd met acrylverf en experimenteert veel. Met kleur en beweging geeft ze uitdrukking aan haar werk. Het zijn meestal vrouwenfiguren in een denkbeeldige wereld. Allerlei emoties zoals passie, vrijheid, verleiding komen voorbij, maar ook thema’s als verstilling, verhulling en vergankelijkheid.
Het uitwerken van een schilderij is voor Elma een ontdekkingstocht, omdat ze van te voren niet weet waar ze uit zal komen. Met de betekenis die ze al schilderend geeft aan kleur en penseelvoering en het toevoegen van stofjes of airbrush-effecten, werkt ze laag over laag naar een eindresultaat toe.
https://www.thyade.nl/kunstenaar/elma-van-t-hof/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
NIEUWSBRIEF JANUARI IS UIT

Onze nieuwsbrief van januari is verschenen, met om. nieuws over PopUp, Expo in Golfclub Bentwoud, Expo in De Overkant, Kunst in huis en Nieuw werk.
Kijk op: https://www.thyade.nl/thyade-nieuwsbrief-januari-2020/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
KUNST KIJKEN BIJ …..

Wederom een paar sfeervolle impressies van hoe kunst bij de mensen thuis hangt/staat. Het abstracte schilderij van William Malucu combineert prachtig met Chinese kast. Een leuke collectie van raku-gestookte objecten van Henk Bloks. Gerti Bierenbroodspot doet het ook heel goed boven deze groene kast. Humor is de link tussen de keramiek vogels van Bea Riksen en het kleurrijke schilderij van Ad Verstijnen. En tenslotte een Theo Koster, die een strak interieur warmte geeft. Dit werk is nu weer beschikbaar.
Zie onze collectie met volop keuze in betaalbare en kleurrijke kunst.
https://www.thyade.nl/collectie/