Thyade Galerie

Uniek concept in de kunstwereld: Web & PopUp Galerie Thyade Art: kies op website en wij bezorgen gratis. Thyade Art verkoopt, leent, verhuurt schilderijen en grafiek. Zij heeft tevens een grot collectie objecten van keramiek, glas, resin, brons, e.d. Ideaal als betaalbare kunstcadeaus, relatiegeschenken, enzovoorts. Kunst voor particulier en bedrijf.
Thyade Galerie
Thyade Galerie
KUNST KIJKEN BIJ …..

In de afgelopen periode weer veel afspraken bij de klanten thuis gehad om kunst af te leveren. Heel leuk om dan te zien wat de klanten door de jaren heen via Thyade hebben aangeschaft. En nog ieder dag van genieten. Dynamische Malucu in trendy appartement in Rotterdam. Twee verticale Dario Bosa’s met enkele objecten in e achtergrond. De gestileerde katten van Govinder boven de bank. Op bestelling gemaakte grijs/witte tulpen van Jochem de Graaf voor een slaapkamer. En een mooi stilleven in de vensterbank met beelden van keramiek en verbonsd zilvertin.
https://www.thyade.nl/collectie/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
HUMORISTISCHE VERHALEN

Ineke Snoek-Terlouw (Pien voor familie en vrienden) vertelt met haar keramiek humoristische verhalen. Herkenbare situaties in vrolijke beelden die bij menig toeschouwer een glimlach weten te ontlokken.
Soms wordt er textiel in verwerkt. Daarna worden de beelden beschilderd, omdat glazuren dan niet meer mogelijk is. Haar werken zijn uniek (er wordt nooit een tweede van gemaakt). Zwierig, vol beweging en humor.
Pien geeft haar beelden toepasselijke titels als: “Altijd te laat”, “Verrek alweer een vlek”, “Waar heb ik nou weer” etc. Nu een uitgebreide nieuwe serie op de website van Thyade.
https://www.thyade.nl/kunstenaar/pien/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
DUVELTJE UIT DOOSJE

Een vaste waarde bij Thyade Art zijn de keramiek beelden van Ank van der Wel. Van sfeervolle Bomen- en Paddestoelbollen tot elegante vrouwfiguren. Maar ook een eigenwijs Duveltje uit een doosje.
https://www.thyade.nl/kunstenaar/ank-van-der-wel/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
SCHOONHEID EN DROEFGEESTIGHEID

De Haagse kunstenaar Marko Klomp heeft een nieuwe serie geschilderd met het thema ‘Left behind’. Zijn motivatie is als volgt: “Het gevoel van ‘achter gelaten worden’ heeft betrekking op het afgebeelde dier. Een dier dat uitgestorven is, of bedreigd wordt met. De milieuproblematiek en de jacht. In de steek gelaten door de mens. De mens is, door zijn eigen nalatigheid, schuldig aan zijn eigen ondergang. Deze wereld, die ik wil scheppen, is post-apocalyptisch van aard. Rekening houdend met de gedachte; ‘Wat als men als enige overblijft op de afgeleefde wereld.’
Zoals vaak in mijn werk blijven ook in ‘Left behind’ droefgeestigheid en schoonheid nauw met elkaar verbonden.
Doordat het dier klein van formaat is, dwing ik de kijker op reis te gaan, het schilderij te ontdekken. De reis wordt gekenmerkt door mijn kenmerkende handschrift. De vervagende lijnvoering (sfumato) roept een dromerige sfeer op.
Na lang vrouwen te hebben geschilderd, wordt het tijd om wat recht te zetten. Sinds mijn studietijd heb ik het onderwerp natuur/dierenwelzijn niet meer gebruikt, maar is middels het project ‘Left behind’ weer aan de oppervlakte gekomen.”
Een indringende serie werken, nu verkrijgbaar bij Thyade Art.
https://www.thyade.nl/kunstenaar/marko-klomp/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
EENVOUD EN TOCH VEELZEGGEND

De raku-gestookte keramiek beelden van Henk Bloks blinken uit in eenvoud, maar hebben toch veel zeggingskracht. Vaak amorfe mensfiguren, die met hun lichaamstaal communiceren, maar ook vogels en vissen zijn een veelgebruikt thema bij Henk. Nu bij Thyade Art weer een nieuwe serie beelden opgenomen in de collectie.
https://www.thyade.nl/kunstenaar/henk-bloks/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
DOL OP VROLIJKE KLEUREN
Jenny Olde Monnikhof legt zich tegenwoordig vooral toe op werken met glas. De kunstenaars waar zij zich door laat inspireren zijn: Niki de Saint Phalle, Miro, Calder en Dubuffet.
“Doorlopend ben ik op zoek naar mogelijkheden om mijn objecten in een nog gekkere vorm en kleur weer te geven. Ik ben dol op vrolijke kleuren en wil anderen graag met mijn kleurrijke objecten gelukkig maken.”
Door een samenspel met de omgeving bv. bij lichtinval door een raam, komt het glasobject het best tot zijn recht. Zo ontstaat het zogenoemde glas-in-lood effect.
Zie bijvoorbeeld de Citroenboom, die inmiddels een prachtige plek gevonden in de vensterbank bij een van de klanten van Thyade.
https://www.thyade.nl/kunstenaar/jenny-olde-monnikhof/