Thyade Galerie

Uniek concept in de kunstwereld: Web & PopUp Galerie Thyade Art: kies op website en wij bezorgen gratis. Thyade Art verkoopt, leent, verhuurt schilderijen en grafiek. Zij heeft tevens een grot collectie objecten van keramiek, glas, resin, brons, e.d. Ideaal als betaalbare kunstcadeaus, relatiegeschenken, enzovoorts. Kunst voor particulier en bedrijf.
Thyade Galerie
Thyade Galerie
SMEREN, VEGEN EN POETSEN

Bij Thyade Art is een nieuwe serie van de sfeervolle schilderijen van Bram van Baalen opgenomen in de collectie.
Naast schilderen houdt Bram zich bezig met fotograferen. Waarbij de foto's vaak de inspiratie zijn voor de schilderijen.
“De essentie van een schilderij is voor mij het tot staan brengen van de werkelijkheid op een moment dat zij boven zichzelf uitstijgt. Het schilderij biedt bescherming tegen de vluchtigheid van de realiteit”, aldus Bram.
Hij werkt het prettigst op een reeds beschilderd doek. “Schilderen is smeren, vegen en poetsen met natte verf. Op een gegeven moment is de verf droog: het schilderij is tot stilstand gekomen.”
https://www.thyade.nl/kunstenaar/bram-van-baalen/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
VOORJAAR BIJ THYADE

Mariëtte Gutteling laat zich graag inspireren door de natuur. Met name bloemen, bomen, zee en luchten. Het gebruik van kleur speelt een belangrijke rol in haar werk. Gutteling werkt veelal van foto’s die ze zelf genomen heeft tijdens wandelingen door de natuur. Naar aanleiding daarvan maakt ze haar acrylverfschilderijen.
Thyade Art heeft een nieuwe serie schilderijen van Mariëtte opgenomen in de collectie. Fris, sprankelend, vol lentesferen.
https://www.thyade.nl/kunstenaar/mariette-gutteling/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
ACTIES IN WEBSHOP

Nu heel veel leuke, originele en gevarieerde kunstcadeaus als interessante aanbieding in onze Webshop. Glasobjecten van Loranto, vreemde vogelfiguren van Jacqueline Schäfer, kunstboeken o.a. van Ada Breedveld, vogelschilderijtjes van Marieke Bekke, nog enkele posters van Rotterdam, dikke dames van Gerdine Duijsens en nog veel meer.
https://www.thyade.nl/webshop/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
GEEN POP UP

Voor alle duidelijkheid melden we nog maar even dat de PopUp half juni helaas geen doorgang kan vinden. Vanwege de Corona-maatregelen. Hopelijk kunnen we op een later tijdstip alsnog een PopUp organiseren. Zodra daar meer over bekend is, laten we dat weten.
In de tussentijd gaan onze activiteiten wel gewoon door. Dus op afspraak afleveringen blijven mogelijk. Mail of bel ons als je een of meerdere kunstwerken thuis of op kantoor wilt bekijken. Ook bestellingen uit de webshop worden afgewikkeld.
https://www.thyade.nl/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
GEVONDEN VOORWERPEN

Nou ja, dat is wel erg kort door de bocht om de unieke en intrigerende objecten te omschrijven van Lenie van den Bulk. Het zijn inderdaad allerlei gevonden voorwerpen, die zij combineert en eventueel bewerkt. Net als in haar schilderijen, zoekt ze ook in deze objecten naar een betekenisvol beeld.
Dit zegt Lenie over haar objecten:
“Het werken met gevonden voorwerpen wordt veel gedaan in de kunstwereld. Juist de onverwachte combinaties van verschillende gevonden voorwerpen maken de objecten spannend. Ik combineer op gevoel net zo lang tot er een betekenisvol object ontstaat. De betekenis is bijvoorbeeld een verwijzing naar een bestaand voorwerp, soms naar een fantasiefiguur, een gedachte of een ervaring. Het is spelen met toeval, wat ik ook in mijn schilderijen en collages graag doe. Ik vind het boeiend om verschillende materialen te gebruiken die, in combinatie en soms bewerkt, elkaar versterken.”
https://www.thyade.nl/kunstenaar/lenie-van-den-bulk/
Thyade Galerie
Thyade Galerie
NIEUWSBRIEF MEI 2020

De Nieuwsbrief van mei is uit. Waarin o.m. dat we weer de weg opgaan, dat de popup is uitgesteld en nieuw werk.
Lees meer.... https://www.thyade.nl/thyade-nieuwsbrief-mei-2020/