IMPRESSIES KUNST IN HUIS

Hierbij enkele voorbeelden van kunstwerken via de kunstuitleen van Thyade Art bij de mensen thuis. Variërend van een krachtig abstract werk van William Malucu, een Jan Langendam met skyline van Rotterdam in Hellevoetsluis, een vrolijk werk van Marieke Bekke met verschillende boerderijdieren, een sterk schilderij van George Heidweiler tot een sfeervol kunstwerk van Bram van Baalen op een strak blauwe wand.
Zomaar wat voorbeelden van wat kunst kan toevoegen aan het interieur. Probeer het ook eens!
www.thyade.nl/collectie/
... Bekijk meerBekijk minder

1 week geleden  ·  

Bekijk op Facebook

HUMORISTISCHE BEELDEN VAN PIEN

Nieuw in de collectie bij Thyade Art, prachtige keramiek beelden van Pien. Door het herkenbare uit te beelden en uit te vergroten, weet zij bij menig toeschouwer een glimlach te ontlokken. Soms verwerkt ze textiel in haar beelden. Daarna worden de beelden beschilderd, omdat glazuren dan niet meer mogelijk is.
Haar beelden zijn uniek (er wordt nooit een tweede van gemaakt). Zwierig, vol beweging en humor. In haar optie is alles mogelijk en wijkt ze af van het traditionele.
Dit geeft haar werk net dat beetje “anders”.
www.thyade.nl/kunstenaar/pien/
P.S. Tijdens de komende Thyade PopUp 26 t/m 28 april 2019 in Galerie Bleiswijk worden de beelden van Pien geexposeerd.
... Bekijk meerBekijk minder

1 maand geleden  ·  

Bekijk op Facebook

BESTE WENSEN VOOR 2019

Thyade Art wenst iedereen een mooi, kleurrijk en kunstzinnig 2019 in een goede gezondheid.
Ter illustratie een sfeervol schilderij van Karin Toma.
www.thyade.nl/kunstenaar/karin-toma/
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

BRONZEN BEELDEN BIJ THYADE

De kunstenares Ida Kurniawan is veelzijdig en productief. Ze maakt prachtige bronzen beelden met diverse thema’s. Verschillende diervormen variërend van de uitgestorven Dodo, een stoere Bizon tot springende hazen en fraaie ijsvogels. Verder sierlijke vrouwfiguren en speelse kinderen.
www.thyade.nl/kunstenaar/ida-kurniawan/
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

ROTTERDAM VERSUS AMSTERDAM

010-020.....Tja een bekende strijd. Bij een klant van Thyade (in Rotterdam) is dat geen punt. Hij heeft in zijn woonkamer bewust gekozen voor twee schilderijen, die beide steden vertegenwoordigen.
Aan de ene wand het schilderij Eigenwijzig Rotterdammig van Marieke Bekke. Aan de andere wand Onder de brug van Henry Brand, wat een duidelijk Amsterdams sfeertje heeft.
Zo kan het dus ook!
www.thyade.nl/kunstenaar/henry-brand/
www.thyade.nl/kunstenaar/marieke-bekke/
... Bekijk meerBekijk minder

2 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

CADEAU TIPS MET KORTING

Voor de feestdagen heeft Thyade een flink aantal kunstcadeaus in de Webshop afgeprijsd. De "gekke" koeien van Peter Diem, de vrolijke dikke dames Dollys en Molly's, de laatste beelden uit de serie van Elephant Parade, enkele met de hand beschilderde varkens, een serie themabeeldjes van verbronsd zilvertin. Kortom snuffel eens rond in de Webshop. Je kan bijvoorbeeld selecteren op prijs van laag naar hoog. Je ziet dan dat we al vanaf € 9,90 de leukste kunstcadeaus aanbieden.
Wacht niet te lang met bestellen, zodat je op tijd een uniek cadeau in huis hebt om je geliefde, vrienden, familie of collega's mee te verrassen.
www.thyade.nl/webshop/
... Bekijk meerBekijk minder

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

AL 15 JAAR TROUWE KLANT

Waar ik vandaag op bezoek ga is met recht een trouwe klant te noemen. In augustus 2003 (dus ruim 15 jaar geleden) gestart met het kunstuitleen-systeem bij Thyade. Door de tijd heen vele kunstwerken geleend en uiteindelijk ook een aantal aangekocht.
Schilderijen van Susan Ruiter, Wil Willemsen en zeefdrukken van Hans Innemee. Maar ook een prachtig beeld van Hanneke Blom.
Ook wel eens een paar jaar gestopt (dat kan ook) en daarna toch weer draad opgepakt en leent momenteel twee kunstwerken. Het vrolijke Rotterdamse werk van Marieke Bekke en de sfeervolle bootjes van Henry Brand.
Een deel van het opgebouwde spaartegoed is in de tussentijd ook besteed aan de ophangrailsen door nagenoeg het hele huis. Daar heeft de klant nog elke dag plezier van.
"Ik vind het een ideaal systeem", aldus deze trouwe en tevreden lener.
www.thyade.nl
... Bekijk meerBekijk minder

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

MET PONTJE NAAR NIEUW BEIJERLAND

Op een mooie najaarsdag met pontje naar Nieuw Beijerland voor nieuwe klant, die kennis had gemaakt met Thyade Art op de laatste PopUp.
Diverse kunstwerken uitgeprobeerd. Die ene van Hendrik van Veenendaal bleek wat te fel van kleur en formaat klopte niet goed. Het rustige werk van Nel Heins stond mooi, maar wel wat saai. De foto bleek te veel te spiegelen. En uiteindelijk werd het die andere van Hendrik van Veenendaal, getiteld Plage a maree basse (Strand bij eb). Dit kunstwerk wordt voorlopig door hen geleend via de kunstuitleen.
De nieuwe lener vond het een relaxte manier om kunst in huis te halen.
www.thyade.nl/kunstenaar/hendrik-van-veenendaal/
... Bekijk meerBekijk minder

3 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

STRANDOVERGANGEN, VUURTORENS EN ZEEGEZICHTEN IN DE OVERKANT

Vrijdagavond 2 november is van 20.00 tot 22.00 uur de opening van deze kleurrijke expositie in De Overkant te Ouddorp. De Zeegezichten van Wim Sijbranda zijn alleen die vrijdagavond en zaterdag 3 november van 11.00 tot 17.00 uur te zien.
De olieverfschilderijen van Hendrik van Veenendaal met Strandovergangen en Vuurtorens zijn ook daarna nog te bezichtigen tot half februari 2019.
De Overkant is tegenwoordig alleen op afspraak te bezoeken (omdat het vaak voor besloten gezelschappen is afgehuurd).
Neem contact op met Peter Grinwis, 06 53 77 18 05.
www.deoverkantouddorp.nl/agenda/
... Bekijk meerBekijk minder

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

RESULTATEN POP UP

Eind september organiseerde Thyade een PopUp in Spijkenisse. Flink wat bezoekers over de vloer gehad en leuk om zomaar enkele resultaten te laten zien bij de mensen thuis.
Zoals het vrolijke koppel keramiek vogels van Bea Riksen, bij klanten die wel van humor in de kunst houden. Getuige het eerder gekocht werk van Ad Verstijnen. Of de dynamische William Malucu, die nu in Numansdorp hangt. In Barendrecht leent een klant nu een schilderij van Marieke Bekke met het thema Rotterdam. En een nieuwe lener in Spijkenisse koos voor de fleurige Voorjaarsgroet van Jochem de Graaf. Binnenkort nog enkele afspraken om kunstwerken af te leveren/om te ruilen.
www.thyade.nl/collectie/
... Bekijk meerBekijk minder

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

HET LIJKT NET ECHT

De keramiek objecten van Mieke van de Laar roepen altijd reactie op. Wat is het? Het lijkt wel leer? Ze is vooral bekend van haar rugzakjes, tassen en kapstokjes met jassen, hoeden en sjaals. Er zijn nu nog maar een paar objecten beschikbaar. Bij Thyade Art nu nog de aller-allerlaatste!
www.thyade.nl/kunstenaar/mieke-van-de-laar/
... Bekijk meerBekijk minder

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

KLEURRIJKE MINI-EXPO

Vrijdag 5 oktober heeft Thyade een saai kantoortje aan de Boezemstraat 187 in Rotterdam omgetoverd tot een kleurrijke mini-expositie.
Schilderijen van Erika Stanley met Rotterdam als Van Gogh, abstracte schilderijen van Lenie van den Bulk, glasobjecten van Jenny Olde Monnikhof en keramiek potten en sieraden van Anke van der Kwaak.
Te bezoeken op zaterdag 6 en zondag 7 oktober – van 12.00 tot 17.00 uur, tijdens Kunstroute Kralingen Crooswijk-West.
www.kunstroutekralingencrooswijk.nl/site/
... Bekijk meerBekijk minder

4 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

THYADE OP KUNSTROUTE KRALINGEN CROOSWIJK

Op 6 en 7 oktober – van 12.00 tot 17.00 uur, tijdens Kunstroute Kralingen Crooswijk-West, presenteert Thyade Art zich met een 4-tal kunstenaars. Schilderijen van Erika Stanley met het thema Rotterdam als Van Gogh, abstracte schilderijen van Lenie van den Bulk, gecombineerd met glasobjecten van Jenny Olde Monnikhof en keramiek potten van Anke van der Kwaak.
Thyade is te vinden aan de Boezemstraat 187 in Rotterdam.
Totaal zijn er meer dan 70 kunstenaars die hun werk tonen tijdens deze kunstroute, die verdeeld is over 2 weekenden en tal van evenementen.
www.kunstroutekralingencrooswijk.nl/site/
... Bekijk meerBekijk minder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

Een mooi filmpje van Roel van Deursen over de lopende PopUp.
Heb je dit weekend nog tijd? Kom dan gerust langs!
Meer info: www.thyade.nl/popup-september-2018/
... Bekijk meerBekijk minder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

VRIJDAG START POPUP IN SPIJKENISSE

Vandaag laatste hand gelegd aan opbouw en inrichting van Thyade PopUp in Spijkenisse. Heel veel schilderijen, fotografie, grafiek, glasobjecten en natuurlijk ruime keuze kunstcadeaus voor aantrekkelijke prijzen.
Gisteren bracht Bea Riksen haar keramiek beelden voor expositie en vandaag heeft Imelda O'Neill haar bronzen en keramiek beelden neergezet. Het is een uitnodigend en kleurrijk geheel.
Vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom bij de Thyade PopUp aan de Maaswijkweg 1 in Spijkenisse. Koffie, thee of iets anders en uiteraard wat lekkers erbij staat klaar.
www.thyade.nl/popup-september-2018/
... Bekijk meerBekijk minder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

POPUP THYADE ….VANAF VRIJDAG

Niet alleen kunstliefhebbers, maar ook iemand die zijn huis een unieke uitstraling wil geven, of een ander een iets bijzonders (en toch betaalbaar) cadeau wil geven…. kom langs bij de PopUp Thyade.
Vanaf vrijdag (tussen 12:00 en 17:00 uur) vindt je op de fraaie locatie aan de Maaswijkweg 1 te Spijkenisse een grote verscheidenheid aan schilderijen, grafiek, objecten van brons, glas, neolith, tin, maar ook andere mooie voorwerpen. Bekijk ook de interessante mini-exposities van verschillende kunstenaars.
Een laagdrempelig evenement, gratis toegankelijk en ruime parkeergelegenheid.
De koffie, thee en een frisdrankje staan klaar, evt. met een kleine versnapering.
De schilderijen en grafiek zijn te koop, maar je kunt ook gebruik maken van het zeer flexibele uitleensysteem. De manier om eenvoudig kunst in huis te halen.
Iedereen is welkom. Neem gerust een ander mee!
Meer info: www.thyade.nl/popup-september-2018/
... Bekijk meerBekijk minder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

POPUP THYADE KOMT ERAAN!

Wij zijn druk met de voorbereidingen om de PopUp klaar te maken.
Weer heel veel kunst, van schilderijen, en grafiek tot mooie objecten van brons, keramiek, glas, en meer. Ook nu weer een ruime keuze uit kunstcadeaus, vanaf 10 euro.
Dus… als je van je huis iets unieks wilt maken of je zoekt iets unieks om te geven… kom dan beslist langs!
Ook nu weer diverse mini-exposities, en wel van Karin Toma, Jochem de Graaf, Bea Riksen en Imelda O’Neill. En fraaie fotografie.
Van 28-30 september van 12:00-17:00 uur is iedereen welkom. Neem gerust anderen mee.
Ruime parkeergelegenheid en alles is gratis.
De koffie met iets lekkers staat klaar!
Meer info: www.thyade.nl/popup-september-2018/

SVP: DEEL DIT BERICHT MET ALLE KUNSTLIEFHEBBERS, DIE JE KENT
... Bekijk meerBekijk minder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

L'ART DANS LA RUE

Afgelopen weekend stond Thyade op het kunstevenement L'Art dans la Rue in het sfeervolle, Franse plaatsje Luxeuil les Bains. We vertegenwoordigden daar de kunstenaars Hendrik van Veenendaal en Bram van Baalen. Beide kunstenaars zijn ook nog langs geweest. Bram heeft zelfs zondags aldaar staan schilderen.
Het was een goed bezocht evenement. De kunstenaars hebben ook veel complimenten in ontvangst mogen nemen. In ons beste (school)Frans hebben we de bezoekers te woord gestaan en hen weten te enthousiasmeren voor ‘Hollandse’ kunst.
www.thyade.nl/lart-dans-la-rue/
... Bekijk meerBekijk minder

5 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS

Het laastte nieuws in onze nieuwsbrief.
Je kunt het lezen of downloaden van onze website:
www.thyade.nl/nieuwsbrief-augustus/
... Bekijk meerBekijk minder

6 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook

THYADE IN FRANKRIJK

Op 1 en 2 september vertegenwoordigen wij de kunstenaars Bram van Baalen en Hendrik van Veenendaal op een kunstmanifestatie in Frankrijk.
In de Franche-Comté (ooit bezit van de Oranjes) in het plaatsje Luxeuil-les-Bains maken duizenden bezoekers kennis met deze Nederlandse kunstenaars (zij geven zelf ook acte-de-presence).

Dus, mocht je in de buurt zijn……
zie ook:
www.thyade.nl/kunstenaar/bram-van-baalen/
www.thyade.nl/kunstenaar/hendrik-van-veenendaal/
... Bekijk meerBekijk minder

6 maanden geleden  ·  

Bekijk op Facebook